Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

24-25 neatgriežas
Sonora Broka, žurnāla Ir kinokritiķe

oooo 24-25 neatgriežas. Šovasar 90 gadu jubileju svinētu latviešu kriminālžanra klasiķis, filmu Kad lietus un vēji sitas logā, Šahs briljantu karalienei un Mirāža režisors Aloizs Brenčs (1929—1998). Mākslas festivāls Cēsis kinoprogrammā Kalni Spoguļklintīs, Cīrulīšu dabas takās izrādīs vienu no pirmajām Brenča filmām, 1968. gadā tapušo 2425 neatgriežas. Jaunajai izmeklētājai Mārai uzticēta lieta par zādzību eksperimentālajā klīnikā. Izmeklēšana aizved viņu uz Kaukāzu, kur īpaša loma būs taksometram ar numura zīmi 24-25. Cēsīs 19. jūlijā.

ooo Krāpšanas māksla / Lying and Stealing. Filmas par veikliem un apburošiem zagļiem uz ekrāna parādās ar apskaužamu regularitāti. Šoreiz sižets savērpjas ap mākslas priekšmetu zagli, viņa netīkamo bosu un skaistuli, kas iestigusi parādos. Harismātiskais aktieru duets Teo Džeimss un Emīlija Ratajkovska (plašāk pazīstama kā modele) ir skaisti, kustas eleganti un pat mazliet izģērbjas. Acīm tīkama izklaide, kas lieki nenodarbinās prātu. Kino no 19. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu