Ieradumi • IR.lv

Ieradumi

4
Krievijas pilsoņi Igors Girkins (no kreisās), Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs, kā arī Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko tiek atzīti par apsūdzētajiem Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanā virs Austrumukrainas 2014. gada jūlijā. Foto: REUTERS/Scanpix
Gunārs Nāgels

Šodien, 17. jūlijā, pirms tieši pieciem gadiem, Krievijas armijas Pretgaisa aizsardzības spēku 53. Kurskas brigādei piederošā zenītraķešu sistēma BUK notrieca Malaysia Airlines reisa 17 Boeing 777-200ER lidmašīnu, nogalinot visus tajā atrodošos 298 cilvēkus.

Lidmašīna lidoja no Amsterdamas uz Kualalumpuru Malaizijā. Starp nogalinātiem bija 193 Nīderlandes pilsoņi un 27 Austrālijas pilsoņi. Lidmašīnas notriekšana notika Ukrainas gaisa telpā, bet raķete tika palaista no teritorijas, kuru kontrolēja prokrieviskie nemiernieki kopā ar spēkiem no pašas Krievijas.

Protams, Krievija un separātisti stingri noliedza jebkādu atbildību par pasažieru lidmašīnas notriekšanu. Krievija pat uzražoja dažādas viltus ziņas, cenšoties pierādīt, ka paši ukraiņi ir vainīgi pie notikušā.

2014.gada 18.jūlijs. Prokrievisko separātistu karavīri Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietā pie Hrabovo ciema. Separātists rokās tur rotaļu mērkaķīti, stāstot, ka notriektā tomēr nav militārā lidmašīna. Foto: REUTERS/Scanpix

Kopīgā Nīderlandes, Beļģijas, Ukrainas, Austrālijas un Malaizijas izmeklēšanas komanda izvērtēja piecus miljardus interneta lapu, intervēja 200 lieciniekus, savāca pusmiljonu fotogrāfiju un video ierakstu un analizēja 150 000 pārtvertu telefona sarunu. Secinājums par Krievijas un krievu separātistu vainu bija skaidrs.

Jaunākās ziņas šajā sakarā ir paziņojums pirms mēneša, 19. jūnijā, ka Nīderlandes prokuratūra ir nosaukusi četrus aizdomās turētos par slepkavību saistībā ar MH17 notriekšanu. Kā ziņo LSM.lv, tie ir atvaļinātais Krievijas armijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieks Sergejs Dubinskis, Krievijas gaisa desanta spēku rezerves apakšpulkvedis Oļegs Pulatovs, pašpasludinātās Donbasa Tautas Republikas (DTR) aizsardzības ministrs, Krievijas pilsonis Igors Strelkovs un Ukrainas pilsonis, DTR izlūkošanas nodaļas komandieris Leonīds Harčenko.

Visiem četriem tiks nosūtīti starptautiskie aresta orderi, bet reāla iespēja viņus tiesāt ir minimāla, jo Krievija neizdod savus pilsoņus tiesāšanai citā valstī.

Aptuveni 31 gadu pirms MH17 notriekšanas – 1983. gada 1. septembrī – PSRS iznīcinātājs notrieca Korean Air Lines pasažieru reisu 007, nogalinot 269 cilvēks, tai skaitā četrus austrāliešus.

Vēl agrāk, dažas dienas pirms Igaunijas okupācijas 1940. gada 17. jūnijā, īstenojot PSRS blokādi, tās bumbvedēji 14. jūnijā notrieca Somijas aviokompānijas Aero OY Junkers Ju52 pasažieru lidmašīnu, kura bija ceļā no Tallinas uz Helsinkiem. Tika nogalināti visi lidmašīnā esošie deviņi cilvēki, to skaitā ASV diplomāts un divi Francijas diplomātiskie kurjeri.

Daži ieradumi nemainās.

Autors ir laikraksta “Latvietis” redaktors

Komentāri (4)

vvilums 17.07.2019. 22.49

Tai pusē ieradumi jau gadsimtu ar nelielām izmaiņām ir nemainīgi, varbūt vienīgi represiju apjomi nedaudz samazinājušies . Pat pietrūkst pašcieņas godīgi atzīties nodarītajā ,par ko visapkārt visiem jau sen zināms-nožēlojami.

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > vvilums 18.07.2019. 18.02

    Gadsimtu? Pēteris I krievus izdomāja senāk. Skat: Ziemeļu karš “1702. gada beigās Šeremetjevs bieži citētajā vēstulē caram Pēterim rakstīja: “Varenais Dievs un vissvētā dievmāte ir Tavu vēlēšanos piepildījusi. Ienaidnieka zemē vairs nav, ko postīt. No Pleskavas līdz Tērbatai, lejup pa Veļikajas upi, gar Peipusa ezera krastiem līdz Narvas upes grīvai, ap Tērbatu, aiz Tērbatas [..] Laiuses līdz Rēvelei, 50 verstis pret Rakveri un tālāk no Tērbatas uz augšu pa Mētraines upi līdz Vircezeram, pret Helmi un Karksi, un aiz Karksi līdz 38 verstīm pret Pērnavu, un no Rīgas līdz Valkai: viss ir nopostīts, pilis ir uzspridzinātas. Nekas vairs nav saglabājies bez Pērnavas un Rēveles, un šur tur kāda muiža jūrmalā. Citādi viss starp Rēveli un Rīgu ir izravēts. Apdzīvotās vietas atrodamas tikai uz kartes.”

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 17.07.2019. 09.45

vēl par NA noziedzīgumu un postu

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/latvijas-radio-valdes-priekssedetaja-krize-radio-nav-radusies-vienas-dienas-laika.a325893/#comments-article-325893

KLAPKALNES KUNDZE MELO – CINISKI, AUKSTASINĪGI , BŪTĪBĀ – NOZIEDZĪGI. Pamatoju savu domu – ka no LR ir aizgājuši 56 žurnālisti, ka LR ziņu dienestā ir krīze, jo nav , kas strādā, bet RADIO VALDE, to risina tikai izrakstot rājienus – to es uzzināju nevis no radio valdes, bet no žurnālistiem, kuri kā tādi pēdējie mohikāņi vēl palikuši barikādēs. Par visām šīm un vel citām problēmām Radio valde klusēja līdz pēdējam. Svarīgi – arī šobrīd radio valde visu problēmu fokusē tikai uz finanšu trūkumu, kamēr pat asfalta ezītim ir skaidrs, ka problēmas ir daudz daudz dziļākas un ar naudu vien nav atrisināmas.

sāksim ar to, ka radio valde ir iepriekšējās koalīcijas ZZS un NA ielikteņi, t.i. – politiski angažēti cenzori. Kā piemēru varu minēt kaut vai pēdējo lielāko korupcijas skandālu -NA politiķes B.Brokas aizturēšanu. Ja , manā vērtējumā, pērkami un tendenciozi privātie mediji – kā rīgatv24 – visos !!!!! – raidījumos attaisno partiju koruptivās shēmas un attiecīgi broku, tad LR par to vispār klusē. Vai tas, ka esam nabadzīgākā un nespējīgākā u n nelaimīgākā ES dalībvalsts tomēr nav saistīts ar partiju korupciju? Vai ne sabiedriskajiem medijiem par to veikt izpēti, runāt, strīdēties un rast vismaz daļēju patiesību?

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 17.07.2019. 09.44

o perfekti – jo trakāki korupcijas skandāli pasu mājās – jo maitas NA vairāk rīda pret kremli un Krieviju – vienkārši – KLASIKA

Kad bija Latvijas armijas simtgades svinības Rīgā – krastmalā – kur bija visi NA patrioti?

Spice ar prezi priekšgalā norunāja savu un aizlaidās , kā velns no krusta mūkot –

Tieši NBS ir NA vēlētāji , vai tiešām paši armijnieki neviens neredz un nepiefiksē , ka arī armija , par kultūru nemaz nerunājot šiem kremļa īstenajiem draugiem ir pie kājas?

Drausmīgi\!

Protams, ka Nāgelamir izdevīgi šausmināties par krievu noziegumiem, lai piesegtu pašu parteigenoses nozeigumus pret latviešu tautu

Un kā jūs latviešu zeme nes – nodevējus nolādētos, to es nesaprotu – patiešām

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu