Simboliski • IR.lv

Simboliski

Nellija Ločmele

Rīgas domes minči Muris un Kuzja sen pieraduši pie telekamerām, bet nupat atklātībā nākusi spiegu stāsta cienīga intriga par kādu citu kameru domē. Izrādās, kaķu bijušā saimnieka Nila Ušakova kabinetā KNAB atradis albumā iemeistarotu slepenu videokameru! Var tikai iztēloties, kādi dubultie «kompromati» ar to fiksēti, bet kaķu video laikam gan būtu tas nevainīgākais saturs. Ar to jaunumi nebeidzas, īstā ziņa — ka Nils Ušakovs atzīts par aizdomās turēto Rīgas Satiksmes korupcijas lietā. Tātad Nils karjeru Eiroparlamentā simboliski sāk ar jaunu statusu krimināllietā. Redzēsim, vai šis pavērsiens atvēsinās politisko tirgu — mēra krēsls joprojām tukšs, bet laika atskaite domes atlaišanai sākusies.

Svarīgāku un simboliskāku pārmaiņu piedzīvosim jau 8. jūlijā, kad zvērestu nodos jaunais Valsts prezidents. Pieredzējušu politiķi nomainīs pieredzējis tiesnesis — izklausās cerīgi.

Taču, pirms pielikt punktu aizvadītajiem četriem gadiem, uz pēdējo interviju prezidenta amatā aicinājām Raimondu Vējoni. Viņa prezidentūru iezīmē drošības riski un apņēmīgi to risinājumi pēc Krievijas agresijas Krimā. Ar lepnumu prezidents norāda, ka jūtamies un esam drošāki nekā pirms šīs krīzes. Toties nākamajam prezidentam būs darba pilnas rokas, stiprinot iekšējo drošību, kas aptver visplašāko spektru no dezinformācijas apkarošanas līdz tiesiskuma stiprināšanai un nevienlīdzības mazināšanai. Vēlot Egilam Levitam sekmes, Raimonds Vējonis neslēpj — augstākais amats ir ļoti prasīgs, un arī viņa paša veselība nav taupīta. Tāpēc labākais vēlējums aizejošajam un atnākošajam prezidentam — izturību!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu