Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Vakardien...
Sonora Broka, žurnāla Ir kinokritiķe

ooo Vakardien… / Yesterday. 1996. gada kulta filmas Vilcienvakte režisors Denijs Boils savu jaunāko darbu veidojis drošā un skatītājiem patīkamā teritorijā. Klasiskais stāsts par jauna mūziķa ceļu uz slavas virsotnēm ir izklaidējošs, tomēr nepretendē uz vietu kinoklasikas annālēs. Slavenākās bītlu dziesmas, kā arī populārais britu dziesminieks Eds Šīrans, kurš filmā atveido sevi, piešķir papildu šarmu citādi visai paredzamajam bērnības draugu mīlasstāstam. Kino no 27. jūnija.

oo Bērnu spēlītes / Child’s Play. Drebuļus uzdzenošā lelle Čakijs ar šķībo smaidu uz ekrāniem parādījās 1988. gadā un pēc tam vēl virknē turpinājumu. Asinskārā rotaļlieta ir bijusi intriģējošs šausmu kino elements, lai Holivuda pie tā atgrieztos vēlreiz. Diemžēl filma nokļūst spēcīgā klišeju gūstā. Šoreiz lelle, kurai kāds atlaists rūpnīcas darbinieks izmaina drošības iestatījumus, nokļūst vientuļās mātes un viņas dēla ģimenē un demonstrē plašu spektru brutālas vardarbības. No 28. jūnija.

Neglītās lellītes / UglyDolls. Enerģiska un koša animācijas filma par tēmu — nav jābūt perfektam, lai būtu lielisks. Pasaulē, kur viss ir standartizēts un nevainojams, brāķētām rotaļlietām nav vietas, toties Neglītvillā viss ir citādi — te, kur mīt dumpiniece Moksija, cieņā ir viss neparastais, un no debesīm ik dienu ierodas jauni pienācēji no rūpnīcas. Muzikālās filmas dziesmas latviski ieskaņojuši pazīstami popmūziķi. Neesmu redzējusi. No 28. jūnija.

Korejas filmu festivāls. Pusanas kinofestivāls ir populārākais un prestižākais Āzijā. Nu tas piedāvā ienirt laikmetīgajā korejiešu kino arī Latvijas skatītājiem. Trīs dienas kinoteātrī Kino Bize būs skatāmas filmas, kas aptver aktuālāko tēmu loku Dienvidkorejas kino — atsvešinātību mūsdienu sabiedrībā, lielo pašnāvību skaitu, intensīvo konkurenci darba tirgū. Pirmā vakara seansu ievadīs profesors Parks Sundžuns no Pusanas Katoļu universitātes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu