Pavļuts kalnā • IR.lv

Pavļuts kalnā

2
Aivars Ozoliņš

A/P nav parūpējusies par koalīcijas atbalstu diviem svarīgiem likumprojektiem

Apvienība Attīstībai / Par rāda paraugu, kā jātaisa slikta politika. Recepte ir: jāņem svarīgs jautājums, par ko sabiedrībā ir arī aizspriedumi un fobijas, tāpēc citi politiķi vairās ar to krāmēties, un jāpiedāvā šiem piesardzīgajiem citiem to atrisināt, bet pašiem jāpastāv malā ar principu vaiņagu galvā. Rezultāts labākajā gadījumā ir nekā neatrisināšana, sliktākajā — aizpriedumu un fobiju restartēšana, kas vēl vairāk sarežģī jautājuma atrisināšanu.

Piemērs labākajam no šādas sliktas politikas variantiem ir A/P priekšlikums Saeimai pieņemt dzīvesbiedru likumu. Piemērs sliktākajam — likumprojekts par īpašumu kompensāciju ebreju kopienai. Par abu iekļaušanu darba kārtībā Saeima lemj šonedēļ. (Par kompensāciju jau otrreiz.) Vaicāts, kā nodrošinās atbalstu šiem likumprojektiem, A/P līdzpriekšsēdis Daniels Pavļuts otrdien Latvijas Radio paziņoja: «Es nedomāju, ka mums kaut kas jānodrošina. Tie ir mums svarīgi vērtību jautājumi.»

Sak, še jums, ļaudis, divas manu baušļu plāksnes, un es jūs tiesāšu pēc tā, ko ar tām darīsiet. Jeb, kā A/P pastāvīgi pravieto: agri vai vēlu šie likumi būs Latvijā jāpieņem.

Varbūt nevajadzētu liberāļiem atgādināt sociāldemokrāta teikto, ka, ja ļaudis tās nevedīs, vērtības paliks šalkās trīsam. Taču šķiet, ka principiālie dažādības karsēji nav pamanījuši, ka cilvēkiem arī Saeimā ir dažādi priekšstati par vērtībām vai vismaz atšķirīgi vēstījumi savu atbalstītāju burbuļiem. Citiem nekādus pienākumus neuzliek A/P pareģojums savam burbulim, ka kaut kam jānotiek agri vai vēlu, drīzāk liek dažiem sasparoties, lai tā nenotiek.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu