Ar lauku puķu klēpi • IR.lv

Ar lauku puķu klēpi

3
Sigvards Kļava. Foto — Jānis Pipars
Anda Burve-Rozīte

Latvijas Radio kora diriģents Sigvards Kļava Latvijas gredzenam pievieno Rīgu un gaida jauno Rīgas koncertzāli

Par vasaras atvaļinājumu Sigvards Kļava pat nesapņo: pagājušās nedēļas izskaņā ar Latvijas Radio kori atgriezies no koncertturnejas Japānā, viņš jau pirmdienas rītā «diriģēja parādi» Dailes teātrī, kur Lielajā zālē šomēnes notiek koncertuzveduma Latvijas gredzens visu četru daļu — četru Latvijas novadu — izrādes. Grandiozais simtgades iestudējums šeit piedzīvo savu noslēgumu, bet diriģents darbu turpina: jau rudenī pie skatītājiem nonāks Rīgas gredzens. Šo koncertuzvedumu Sigvards Kļava un režisors Viesturs Kairišs veido Rīgas leģendāro dziesminieku noskaņās. 

Intervijā diriģents stāsta, kā šovasar Japānā saraudinājis klausītājus ar stāstu par dziesmoto revolūciju Latvijā un kāpēc sabiedrība pelnījusi nacionālo koncertzāli.

Tikko ar Latvijas Radio kori atgriezāties no Japānas. Ar šo kori pasaulē koncertējat daudz. Vai aizvien jūtat fascinējumu, kāpjot uz citu valstu skatuvēm?
Aizvien bieži izbaudu pirmreizības brīnumu. Nevaru iedomāties, ka koncertdzīvi Latvijā un pasaulē varētu izjust kā pierastu lietu. Uztraukums, mocības aizvien ir pirms katra koncerta — tad arī rezultāts sanāk dziļāks. Uzstāšanos iespaido arī klausītāji un koncertzāles — akustiski un arhitektoniski. 

Kādas Japānā ir koncertzāles? Pēdējos mēnešos Latvijā diskutējam par koncertzāli Rīgā — kur kādai un cik dārgai tai jābūt.
Šoreiz uzstājāmies vairākās lielās Japānas koncertzālēs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu