Pilnbrieda garša • IR.lv

Pilnbrieda garša

Minox. Publicitātes foto
Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv

Labs un dažāds alus, kokteilis ar saulrietu fonā, «komforta ēdiens» un kādas uzņēmīgas ģimenes izlolots restorāns Rīgas centrā — jaunās vietas piedāvā izvēles iespējas

Starp debesīm un zemi 

Katram ir personīgas asociācijas ar nosaukumu «VEF», taču ne visi zina, ka pirmās Latvijas brīvvalsts laikā tieši VEF sāka ražot pirmo mazizmēra fotokameru pasaulē, radot apvērsumu visā fotonozarē. Minox fotoaparātu mēdz dēvēt par dižāko Latvijas izgudrojumu tehnoloģiju jomā. No pavasara VEF kvartāla vēsturisko nozīmi var apcerēt pa jaunā kokteiļbāra Minox logiem, ar dzēriena glāzi rokās baudot neaizmirstamu skatu. 

Bāra mājvieta ir Jaunās Teikas ēkas 14. stāvā, un apmeklētājus te gaida divas dienas nedēļā — piektdienās un sestdienās. Pēc vasaras tveices ienākot patīkami vēsajās Minox telpās, bāra atmosfēra burtiski teleportē uz citu pasauli — tumšais interjers un pieklusinātā gaisotne ļauj atstāt rūpes ārpusē. Fonā skanot regejam, te var vērot saulrietu ar Rīgas panorāmu un ļauties dzērienu pasaules garšām. Un to šeit ir daudz! 

Kā stāsta Minox saimnieks Lauris Grass, kokteiļu karte veidota kompakta, kokteiļus sadalot septiņās daļās un īpašu uzmanību veltot Polinēzijas tiki kultūras iedvesmotiem dzērieniem, kā arī pasaulē popularitāti ieguvušajam dzērienam mezcal, kas darīts no agaves. Gandrīz visos kokteiļos (cena 9—16 €) izmantoti pašu gatavoti sīrupi un uzlējumi, neaizmirstot arī par mūsu cilvēkam saprotamām garšām — alus, medus, plūškoka sīrups, rabarberu dzirkstošais vīns, ķiršu frišs, aroniju kordiāls. Ja uzmācas izsalkums, var izvēlēties ēdienus no uzkodu ēdienkartes — sendviči, dažādi tako, liellopa gaļas tartars, uzkodu dēļi un sieru izlases. 

Plašās telpas ļauj pavadīt vakaru gan divvientulībā, gan atpūsties draugu kompānijā. Anitas Grasas veidotajā interjerā apvienoti pazīstamu dizaineru objekti ar mūsu amatnieku veidotām mēbelēm, organiski iekļaujot arī rotaļīgus art deco elementus un vēsturiskas atsauces uz Minox fotoaparāta izgudrošanas laiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu