5 interesanti koncerti jūnijā • IR.lv

5 interesanti koncerti jūnijā

Vasaras festivāls Berga Bazārā. Publicitātes foto
Anete Ašmane, speciāli Ir

4. jūnijā Rīgas Kongresu namā Concertgebouw Džeza orķestris un Latvijas Radio bigbends
Kopš pirmsākumiem 1996. gadā Concert­gebouw Džeza orķestris ar individuālu piegājienu gan interpretē džeza klasiku, gan ar atvērtu skatu iekļauj programmās mūsdienu mūziku un ļaujas eksperimentiem. Apvienojot labākos Nīderlandes mūziķus, bigbends regulāri iegūst prestižas balvas un izdod ieskaņojumus. Plašajam sadarbības lokam, kurā izceļas tādi vārdi kā Čiks Korea, Brenfords Marsaliss, Petija Ostina, Rojs Hārgrūvs un citi, tagad piepulcējas arī Latvijas Radio bigbends. 

Pirmajā daļā uz skatuves kāps mūsu mūziķi, atskaņojot savu kolēģu Viktora Ritova, Kārļa Vanaga un citu mūziku, vēlāk skatuve tiks atvēlēta viesiem, kas iepazīstinās ar Nīderlandes džezu, bet koncerta noslēgumā abi kolektīvi muzicēs kopā.

No 5. jūnija katru trešdienu Berga Bazārā Grimbergen vasaras festivāls
Jau piekto reizi zem Berga Bazāra kastaņkoka visu vasaru skanēs mūzika — jūnijā uzstāsies starpžanru mākslinieki, jūlijs atvēlēts džezam, bet augustā godā celta pasaules mūzika. Katru trešdienu no plkst. 19 varat doties un iejusties vakara atmosfērā kopā ar iesildošajiem mūziķiem, bet astoņos vakarā uz skatuves kāps galvenie mākslinieki. 

Festivālā pārstāvēto mūziķu loks ir plašs — gluži vai visi zināmākie džeza un citu žanru solisti, piemēram, Beāte Zviedre, Jolanta Gulbe-Paškeviča, Ieva Kerēvica un citi. Ieeja bez maksas, bet ērtākam un patīkamākam vakaram var rezervēt galdiņu kādā no Berga Bazāra restorāniem. Vairāk informācijas Fb.com/VasarasFestivalsBB/

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu