Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

KNAB sācis kriminālprocesu pret RD nodibinājuma Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu. Kratīšanas notika RTAB, kā arī atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) birojā, Saskaņas frakcijā un Ārlietu pārvaldē. RTAB tika aizturēta valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča (Gods kalpot Rīgai). Informācijas ieguvē KNAB sadarbojās ar Valsts kontroli, kas pirmdien paziņoja par vairāk nekā 20 miljonu eiro nesaimniecisku iztērēšanu divos Rīgas nodibinājumos — RTAB un Riga.lv.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par pašvaldības SIA Rīgas Satiksme konsultantu, iespējams, fiktīvu nodarbināšanu. 

Pirmdien noslēdzās Valsts prezidenta amata kandidātu pieteikumu iesniegšana. Bez koalīcijas virzītā ES Tiesas tiesneša Egila Levita, ZZS atbalstītā tiesībsarga Jura Jansona kandidatūrām augstajam amatam pirmdien KPV LV deputāti pieteica arī Saeimas deputātu un partijas iekšējo opozicionāru Didzi Šmitu. Vēlēšanas notiks 29. maijā.

Valsts kontrole revīzijā par Ārstniecības riska fondu secināja, ka tas pēc piecu gadu pastāvēšanas pacientiem ir nepieejams un darbība neefektīva. Tikai 9% aptaujāto iedzīvotāju zināja par fonda esamību, bet ierosinātās lietas par ārstu kļūdām fonds izskata nesamērīgi ilgi. Pacienti arī nesaprot, pēc kādiem kritērijiem fonds aprēķina izmaksājamās atlīdzības summas par nesekmīgo ārstniecību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu