KNAB aiztur RTAB valdes locekli Jermoloviču • IR.lv

KNAB aiztur RTAB valdes locekli Jermoloviču

9
Rīgas tūrisma attīstības biroja "Live Rīga" vadītāja Vita Jermoloviča. Foto: Ieva Leiniša, LETA

Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča pirmdien kopā ar maskās tērptiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem pameta RTAB telpas, kurās KNAB darbinieki jau vairākas stundas veic kratīšanu, novēroja aģentūra LETA.

Jermoloviča kopā ar KNAB darbiniekiem iekāpa KNAB automašīnā. KNAB darbiniekam rokās bija melns maiss.

Aģentūrai LETA zināms, ka Jermoloviča tikusi aizturēta. Likums paredz, ka personu var aizturēt līdz 48 stundām. Pēc tam, ja nepieciešams, jālemj par drošības līdzekļa piemērošanu. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja ierosinājuma lemj tiesa.

Cits RTAB valdes loceklis Guntars Grīnvalds joprojām atrodas RTAB telpās.

Aģentūrai LETA arī zināms, ka KNAB Rīgas domē ir atstājis partijas “Saskaņa” frakcijas telpas, kurās izvietots arī Rīgas pašvaldības nodibinājums “Riga.lv”. KNAB darbinieki gan turpina atrasties Rīgas domes priekšsēdētāja palīgu telpās.

KNAB darbinieki pirmdien no rīta ieradās RTAB un Rīgas domes telpās, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

KNAB informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Informācijas ieguvē KNAB cieši sadarbojies ar Valsts kontroli. Vienlaikus kriminālprocesuālās darbības šodien tiek veiktas arī Vācijā, Zviedrijā un Spānijā.

RTAB valdē strādā Guntars Grīnvalds, Jermoloviča un Rīgas domnieks Maksims Tolstojs (S). Pērn nodibinājums strādājis ar 6,17 miljonu apgrozījumu un 606 973 eiro peļņu. Tolstojs patlaban atrodas komandējumā Krievijā, Kazaņā.

Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā VK galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem – RTAB un “Riga.lv”.

Revidenti secinājuši, ka pašvaldības biedrības bez jebkāda pamatojuma saņēmušas dāsnas budžeta dotācijas, lai naudu izlietotu apšaubāmās ziedošanas shēmās, neizprotamās darbībās ar preču zīmēm, kā arī algās, iespējams, fiktīvi nodarbinātām personām. Tāpat revidentiem neesot skaidri biedrību finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai.

Revīzijā kopumā esot konstatēti būtiski trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos, un tas liekot secināt, ka Rīgas pilsētas pašvaldība triju gadu laikā nesaimnieciski iztērējusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Komentāri (9)

Sskaisle 14.05.2019. 07.14

Pirms pašvaldību vēlēšanām,kad Rīgas Dome cik tur – laikam simtus tūkstošus maksāja par B2 koncrtu….tā bija Jermoloviča,kura šausmīgi enerģiski noliedza negodīgu SC aģitāciju….

Es toreiz nospriedu,ka kolaborācija turpinās un daži jo trekni no tā pārtiek

Tomēr viena lieta ir KNAB,cita lieta – impotentā Latvijas tiesu sistēma

+3
0
Atbildēt

0

Fridolins 14.05.2019. 10.51

Toties mūsu censoņiem, nu tiem ar tulznainām roķelēm, vairāk patīkamu braucienu ……..

Kā nu nabadzīte savilks galus kopā? Būs jālūdz pabalsts dažu MEUR apjomā.

+2
0
Atbildēt

0

Sskaisle 14.05.2019. 06.59

Ne mirkli nešaubos,ka nauda tika šķiesta pa labi un pa kreisi….bet tur kur vajag – tur naudas nav

Biju kādā tūrisma gadatirgū,kur Latvijas un Igaunijas stendi bija blakām. Latvijas – balts ,ar gaiši pelēkiem,grūti pamanāmiem un izlasāmiem uzrakstiem,Igaunijas košs – košs – fototapetes ar saulainu priežu silu un zilām debesīm.

+2
0
Atbildēt

2

    J.šveiks > Drosma 15.05.2019. 16.11

    nevis šķiež pa labi vai kreisi , bet tīri atmazgā nodokļu maksātāju naudu visās Rīgas domes kapitālsabiedrībās, vajadzētu aizliegt domēm nodarboties ar biznesu , tas ir ārprāts , kā tiek izzagti līdzekļi

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > Drosma 14.05.2019. 07.10

    Igauņiem trīs lieli ekrāni un visu laiku iet video – daba, pilsētas, cilvēki- kultūras pasākumi.
    Latvijai viens neliels ekrāns,tas pats nedarbojas – smiltāns rāda viesiem par Rīgu grāmatu – velk ar pirkstu pa bildēm un stāsta…
    Igauņiem pilni trauki ar konfektēm- Latvijas stendā iznes cienastu,kad kāds viesis parādās….
    Igaunijas stendā visi galdiņi aizņemti,vai vismaz pašas igaunietes pie tiem stāv, Latvijas stends – cēla vientulība….
    Protams, tas ir subjektīvs mirkļa tvērums,nevis nopietna uzskaite un analīze,bet….. tāda atmiņa uzreiz ar Rīgu,ar LIAA un miljoniem tūrismā

    Nezinu konkrēti,bet saka,ka Baltijā tūrisma nozarē visu peļņu paņemot lietuvieši. Vai Lietuvā un Igaunijā to nozari valsts vairāk atbalsta kā Latvijā? Vai tomēr lietas būtība ir visaptveroša korupcija, naudas izsaimniekošana, bezatbildība? Vai valsts nespēja nodrošināt tiesiskumu?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu