Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā. Valsts prezidentu Saeima vēlēs ārkārtas sēdē 29. maijā, vienojās koalīcijas partijas. Amata kandidāti tiks izvirzīti no 9. līdz 13. maijam. 

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) otrdien izteica neuzticību AS Latvijas Dzelzceļš valdes priekšsēdētājam Edvīnam Bērziņam un diviem valdes locekļiem — Aivaram Strakšas un Ainim Stūrmanim. Galvenie pārmetumi ir par iespējamu konkurences kropļošanu, kas draud ar smagām sekām gan LDz, gan Latvijas valstij.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra pagājušajā nedēļā izbeidza līgumu ar Rīgas Satiksmi par ES fondu līdzfinansēto Skanstes tramvaja projektu. Projekta kopējās izmaksas bija plānotas 97 miljonu apmērā, no tiem 66 miljonus bija paredzēts iegūt no ES fondiem. RS būs jāatmaksā līdz šim no fondiem saņemtie 450 tūkstoši eiro. Satiksmes ministrija paziņoja, ka Skanstes tramvajam paredzētos līdzekļus varētu novirzīt infrastruktūras projektiem vai jaunu vilcienu iegādei.

Mīnas sprādzienā Ādažu poligonā pirmdien gāja bojā Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante, bet divi albāņu karavīri tika ievainoti. Albānijas karavīri no Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas apakšvienības sagatavoja mācību vietu poligonā. Albānijas kontingents Ādažos uzturas NATO paplašinātās kaujas grupas sastāvā. Uz dienesta izmeklēšanas laiku Ādažu poligonā pārtrauktas visas mācības, sākts kriminālprocess.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu