Infografika: Vai Zelenskis vienīgā slavenība prezidenta amatā? • IR.lv

Infografika: Vai Zelenskis vienīgā slavenība prezidenta amatā?

2
Jaunais Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: REUTERS

Ukrainas komiķis Volodimirs Zelenskis pagājušajā svētdienā uzvarēja Ukrainas prezidenta vēlēšanās — par viņu balsoja 73% vēlētāju. Līdzšinējais prezidents Petro Porošenko saņēma tikai 25% balsu.

Porošenko pēc vēlēšanām paziņoja, ka politikā nepieredzējušā Zelenska uzvara nozīmē Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzvaru. Savukārt Kremlis pirmdien nesteidzās apsveikt Zelenski ar uzvaru.

Zelenskis attiecībās ar Krieviju sola restartēt Minskas sarunu procesu par Austrumukrainu. Viņš par pirmo darāmo uzskata panākt visu Ukrainas ieslodzīto atbrīvošanu no Krievijas cietumiem.

Komentāri (2)

dshimaevb 27.04.2019. 11.34

Jūs varat maksāt par 40% mazāk par elektroenerģiju, nekādā veidā maldinot vai pārkāpjot likumu! Es iesaku visiem izlasīt šo rakstu – http://bit.ly/electrolv Es to esmu izmantojis kopš decembra, un rēķins patiešām ir kļuvis mazāks!s

0
0
Atbildēt

0

QAnon 26.04.2019. 17.22

Ja Zeļenskis pie varas grožiem atgriezīs Saakašvili un iesēdinās, vai, labāk, atdos Labējam sektoram sodīšanai Čečenijas kara varoņa, Ukrainas patriota, Aleksandra Muzičko, slepkavu Avakovu, skaidrs, ka Putins ir vēlēšanas zaudējis.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu