Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmdien ugunsgrēks nopostīja divas trešdaļas Parīzes Dievmātes katedrāles jumta, sabruka 12. gadsimtā celtā katedrāles torņa smaile un izdega visa katedrāles koka iekšējā apdare. Nelaimi, iespējams, izraisījuši remontdarbi. Jau sākusies līdzekļu vākšana katedrāles atjaunošanai — Francijas bagātākie cilvēki Fransuā Anrī Pino un Bernārs Arno solījuši ziedot kopā 300 miljonus eiro. Foto — AFP/LETA

ES līderi pagājušajā nedēļā nolēma, ka Brexit var atlikt līdz 31. oktobrim. Termiņš ir kompromiss starp Vācijas un vairākuma citu dalībvalstu atbalstītu ilgāku pagarinājumu (līdz gada beigām vai uz 12 mēnešiem) un Francijas prezidenta Makrona pieprasīto — ne ilgāku kā līdz jūlijam. Lielbritānijas premjere Terēza Meja cer, ka valsts pametīs ES agrāk. Ja tas nenotiks līdz 22. maijam, britu vēlētājiem būs jāpiedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Eiropas Parlaments apstiprināja regulu, kas no 2022. gada maija par obligātu prasību nosaka jauno automobiļu aprīkošanu ar drošības tehnoloģijām — «gudro ātruma pielāgošanu», uzlabotu avārijas bremzēšanas sistēmu un «melnajām kastēm». 

Vācijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības bijušajam Vācijas autokoncerna Volkswagen vadītājam Martinam Vinterkornam un četriem augsta līmeņa vadītājiem dīzeļdegvielas izmešu lietā.

Svētdien Somijas parlamenta vēlēšanās pēc 20 gadu pārtraukuma uzvarēja Sociāldemokrātiskā partija ar 17,7% vēlētāju atbalstu un parlamentā nodrošināja sev 40 vietas no 200. Tuvākie sekotāji ir nacionālistiskā Somu partija ar 17,5% balsu un 39 vietām. Tā kā neviena partija vēlēšanās nav guvusi pārliecinošu vairākumu, sociāldemokrātiem būs grūti izveidot spēcīgu valdību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu