Žurnāls: Kā dzīvo indieši Latvijā jeb Bolivuda Rīgā • IR.lv

Žurnāls: Kā dzīvo indieši Latvijā jeb Bolivuda Rīgā

Dzīvokļa kaimiņus Viveku Velu (no kreisās), Jašiku Raghunathu Rao, Santošu Šekaru un Ašvinu Kumaru kopā saveda studijas RTU. Foto — Ieva Salmane

Pēc Iedzīvotāju reģistra datiem, Latvijā šā gada 1. janvārī pastāvīgi uzturējās 1909 indieši, no kuriem 17 jau ieguvuši Latvijas pilsonību. Krietnu pienesumu devusi sveštautiešiem aizvien atvērtākā augstskolu politika, rekrutējot ārzemju studentus. Piemēram, RTU indiešu studentu skaits sasniedzis 750, augstskolā Turība studē 428, bet RSU — 78 indieši.

Strauji augošā kopiena 21. martā pat bija noīrējusi 226 vietu kinozāli Forum Cinemas, lai — vienā dienā ar pirmizrādi Mumbajā! — skatītos Bolivudas filmu Kesari. Stāstu par vēsturisko Saragarhi kauju 1897. gada 12. septembrī starp sikhu vienību un afgāņu iekarotājiem publika pavada ar kliedzieniem, ovācijām un vētrainiem aplausiem. Hindu valodā ieskaņotā filma subtitrēta angliski, lai būtu saprotama visos Indijas reģionos.

Tāpat kā Indijā, pirms seansa publika dzied valsts himnu, bet filmas vidū dodas starpbrīdī. Pirmizrādes organizators Abu Sohails Rehmans Anvers atklāj, ka Latvijā ir sarūpējis jau vairāk nekā 20 indiešu filmu seansu. Pirmais 2017. gada februārī notika mazajā kinoteātrī KSuns. Jau tad pieprasījums bijis tik liels, ka cilvēki sēdējuši uz kāpnēm. Nākamajam seansam sarunātas Forum Cinemas telpas.

Kā dzīvo indieši Latvijā, lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu