Shēmotājs • IR.lv

Shēmotājs

«Godīgi sakot, es cerēju, ka līdz šim brīdim risinājums jau būs atrasts. Taču tagad esmu sapratis, ka attiecībā uz Brexit ir iespējams pilnīgi droši prognozēt vienu lietu: kad liekas, ka risinājums nupat tiks atrasts, tas tomēr netiek izdarīts,» saka Džons Vērts
Elisone Makana, © The New York Times News Service

Džons Vērts ir pārguris un vēlas pielikt punktu saviem centieniem izskaidrot Brexit scenārijus. Ja vien izšķirošo lēmumu beidzot spētu pieņemt arī politiķi…

Berlīnē strādājošais velsietis Džons Vērts (Jon Worth) darba laikā ir komunikācijas konsultants Eiropas politiķiem. Vakaros viņš zīmē shēmas, cenšoties vizuāli izskaidrot Brexit iespējamos scenārijus. Kopš janvāra sākuma shēmu nācies labot jau vairākkārt. 29 reizes, ja gribam būt precīzi. Jaunākā tapusi 1. aprīlī.

Lielbritānijas mēģinājums izstāties no ES ir pārvērties mulsinošā mudžeklī, kurā sapinušies britu valdības piedāvājumi un dažādie balsojumi parlamentā. Lai palīdzētu orientēties nākamajos soļos, shematisks skaidrojums ir perfekts risinājums. Taču pēdējā laikā tas pārvērties par Sīzifa cienīgu uzdevumu.

«Sākumā cilvēki smīkņāja: ko viņš tur ņemas? Bet ātri vien saprata: paga, patiesībā tas ir patiešām lietderīgs Brexit izskaidrojums,» stāsta Vērts. «Pēdējā laikā man visbiežāk jautā — kad būs gatava jaunākā shēmas versija?»

Taču kopumā puisis jūtas pārguris. Viņš ieplānojis ņemt pauzi 12. aprīlī. Šajā datumā Lielbritānijai var nākties pamest ES bez jebkādas vienošanās, ja britu parlaments atkal noraidīs premjeres Terēzas Mejas un Briseles izstrādāto izstāšanās līgumu. Vērts paskaidro, ka vairs nespēj rosīties tādā tempā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu