Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies komiķis Zeļenskis un Porošenko • IR.lv

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies komiķis Zeļenskis un Porošenko

5
Komiķis Vladimirs Zeļenskis priecājas par Ukrainas prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas rezultātiem. Foto: EPA/STEPAN FRANKO

Ukrainas prezidenta vēlēšanās, kas notika svētdien, pirmajā kārtā visvairāk balsu no 39 kandidātiem saņēma komiķis un studijas Kvartal 95 mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Zeļenskis (30,22%) un pašreizējais prezidents Petro Porošenko (16,68%). Savukārt partijas Batkivšķina līdere Jūlija Timošenko saņēmusi 13,16% un paliek trešā, liecina vēlēšanu rezultātu neoficiāli aprēķini.

Tādējādi prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, kas notiks 21. aprīlī, par Ukrainas prezidenta amatu sacentīsies Zeļenskis un Porošenko.

Tikmēr Timošenko paziņojusi, ka vēlēšanu rezultātu neoficiālos aprēķinus uzskata par manipulāciju un ir pārliecināta, ka pirmajā kārtā saņēmusi otro lielāko balsu skaitu, ziņo Dw.de. Viņa neapstrīd Zeļenska līderību.

Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija ziņo, ka prezidenta vēlēšanās piedalījās 63,52% balstiesīgo. Mazāk par 60% vēlētāju nobalsojuši Doņeckas, Aizkarpatu, Luhanskas, Odesas, Hersonas un Černovcu apgabalos. Vislielākā vēlētāju aktivitāte fiksēta Ļvovas un Volīnijas apgabalos, kā arī valsts galvaspilsētā Kijevā.

Vēlēšanu otrā kārta notiks 21. aprīlī. Pašreizējais prezidents Porošenko uzskata, ka pirms tam nepieciešamas kandidātu debates. Zeļenskis līdz šim nav piedalījies priekšvēlēšanu debatēs un viņa politiskie uzskati ir neskaidri. Porošenko teicis: “Ja kāds no debatēm izvairīsies, mēs zināsim, ka viņam nav ko teikt.” Uz to Zeļenskis atbildējis ar gatavību piedalīties kandidātu debatēs.

Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas oficiālie rezultāti varētu tikt paziņoti līdz 1. maijam, bet valsts vadītāja inaugurācija notiks līdz 31. maijam.

Komentāri (5)

J.Biotops 02.04.2019. 16.20

Žēl gan, ka latvju tautai nav tiesību pašai vēlēt savu prezidentu. Tad mēs pasaulei jau sen būtu parādījuši ne tādus vien komiķus.

+2
0
Atbildēt

2

    QAnon > J.Biotops 02.04.2019. 16.35

    Vai vēl sliktākus, kā Rumpītis, Freiberga, Zatlers un Vējonis?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 04.04.2019. 10.55

    Vai tad Bērziņš un Vējonis nav pietiekami smieklīgi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

QAnon 01.04.2019. 08.58

Kā teica no Krievijas aizmukušais opozicionārais žurnālists Babčenko: “Kamēr ukraiņi raudāja, sitais(Zeļenskis) dzina jokus” Arī pret Porošenko, kurš koķetēja ar Ukrainas patriota, Čečenijas kara varoņa, Aleksandra Muzičko, slepkavu, bandītu Avakovu, īstas ticibas nav.
Ja Ukrainā par prezidentu butu Saakašvili, vai “Labējā sektora” pārstāvis, labprāt sniegtu kādus padomus Ukrainas Antiteroristiskās operācijas kaujiniekiem, nebaidoties, ka jau nākamā dienā varu nonākt Rostovas FSB pagrabos.
Ukraina šai ziņā maz atškirās no Latvijas ar mūsu IeM, DP, SAB un armijas un robežsardzes vadību.

+1
0
Atbildēt

0

J.šveiks 03.04.2019. 17.52

krievijas prezidents ir nepārspējams …. aferists.
https://www.youtube.com/watch?v=y9zoHtDwi5I

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu