Pētnieki aicina iedzīvotājus ziņot par pavasara augiem • IR.lv

Pētnieki aicina iedzīvotājus ziņot par pavasara augiem

1

Līdz 30. jūnijam Vides risinājumu institūts (VRI) un Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties konkursā un ziņot par deviņām pavasara augu sugām Vidzemē un Latgalē. Trīs ražīgākie atradņu ziņotāji iegūs galveno balvu – lidojumu divām personām privātā lidmašīnā pāri Gaujas ielejai, informē Baiba Prūse, Vides risinājumu institūta pētniece.

Konkursa mērķis ir noskaidrot deviņu pavasara augu atradnes Vidzemē un Latgalē. Pētnieki no VRI tajās plāno ievākt Latvijas pavasara augu ģenētisko materiālu, lai pēc tam testētu to izmantošanas iespējas pētniecībā un bioloģiskajā lauksaimniecībā.

Pētnieki aicina ziņot par šādām pavasara augu sugām – parastā kreimene, lielā strutene, pļavas silpurene, smaržīgā madara, parastā zalktene, raspodiņš, efeju sētložņa, parastā māllēpe, gaiļbiksīte. Šīs sugas dabā sastopamas jau tagad, bet tās būs vieglāk atpazīt ziedēšanas periodā, kas sāksies aprīlī vai maijā.

The gallery was not found!

Lai piedalītos konkursā, interesentiem ir jāizveido konts dabas novērojumu platformā: https://dabasdati.lv/lv/register/. Pēc tam jādodas pastaigās pa Vidzemes un Latgales pļavām un mežiem, jāziņo par atradnēm Dabas dati platformā, norādot, kur aug konkursam izvēlēto augu sugas un pievienojot atradnes attēlu. Jāņem vērā – jo vairāk augu sastopami šajā atradnē, jo tā ir vērtīgāka.

Komentāri (1)

J.šveiks 29.03.2019. 09.16

kāpēc Kurzeme tiek pakļauta diskriminācijai?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu