Vēlēšanu komisijas vadītājam – 75 000 eiro no Rīgas Satiksmes • IR.lv

Vēlēšanu komisijas vadītājam – 75 000 eiro no Rīgas Satiksmes

3
Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins. Foto — LETA

Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins no Rīgas Satiksmes (RS) saskaņā ar līgumu par konsultāciju sniegšanu saņēmis 75 000 eiro, noskaidrojis žurnāls IR. Kokins konsultējis RS kopš 2015.gada. 2016.gadā viņa atlīdzība bijusi 25 000 eiro, 2017.gadā — 23 000, 2018.gadā — 27 000 eiro.

Rakstā Kokinam 75 000 «piešprice» no Rīgas Satiksmes vēstīts, ka galvaspilsētas Vēlēšanu komisijas vadītājs pašvaldības transporta uzņēmumam sniedzis konsultācijas par sabiedriskā transporta plūsmu organizēšanu un pilsētas autostāvvietu izveidošanu, noslodzi un kontroli. Kur Kokins ieguvis šādas kompetences un kādi bijuši konsultāciju rezultāti, Ir pagaidām neizdevās noskaidrot, jo Kokins devies atvaļinājumā un komentārus sola sniegt pēc atgriešanās.

Kokina mācību un darba pieredze rāda — viņš padomju laikā ieguvis inženiera mehāniķa kvalifikāciju, vēlāk strādājis profesijā, bet pēc neatkarības atjaunošanas iesaistījies sabiedriskajā un pašvaldību darbā, kā arī politikā. KNAB datubāzē redzams, ka Kokins ziedojis vairākus tūkstošus eiro ar Aināru Šleseru un Andri Ameriku saistītajām partijām, kurās līdzdarbojies.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) situācijā nesaskata formālus pārkāpumus, jo komisijas locekļi drīkst strādāt citos darbos. «Tomēr tas ir ētiski nelāgi,» žurnālam IR atzinusi CVK Informācijas daļas vadītāja Kristīne Bērziņa, kas šodien Saeimā ievēlēta par CVK priekšsēdētāju un ar 22.martu amatā nomainīs ilggadējo CVK vadītāju Arni Cimdaru. Par to, vai Kokins ir piemērots Vēlēšanu komisijas priekšsēža darbam, būtu jālemj Rīgas domei, norāda CVK pārstāve.

Komentāri (3)

SegelfossBy 22.03.2019. 13.56

Tas cilvēks savulaik izlaupīja Latvijas Tautas fronti.

0
0
Atbildēt

0

Andris Latvers 22.03.2019. 00.09

Vai man tikai šaubas par vēlēšanu godīgumu Rīgā?

0
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > Andris Latvers 22.03.2019. 09.08

    nopirkts ar visām apakšbiksēm! Ar cimdari damdari taspats, kučinskim vakar bira krokodiļa asaras , sakot atvadu runu no cimdara , pielīdzināja pat epitetu no krievu tautas pasakām ka veco mērgļa vectēvu iemetot ragavās un izgāžot mežā . Ari 10 gadu algas palielinājuma nepieprasīšana par kautko liecina , jo jaunaā komanda uzreiz to pieprasa, kā nekā nav vēl shēmas pa kuru kā kadreiz sauca , pienāktu bezstrādes ienākumi

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu