Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Seja
Sonora Broka

oooo Seja / Twarz. Malgožata Šumovska ir viena no redzamākajām mūsdienu poļu režisorēm. Berlīnes kinofestivāla žūrijas balvu saņēmusī filma Seja vienlaikus ir precīzs sociālpolitisks komentārs un melnā humora ādā iepakota pasaka. Harismātiskais metālists Jaceks bauda dzīvi, cik vien miegainajā Polijas miestā tas ir iespējams. Mūzika, dejas, mīla, līdz smagas traumas dēļ viņam tiek pārstādīta sveša seja, un puiša dzīve pilnībā mainās. Kino no 22. marta.

ooc Karalienes korgijs / The Queen’s Corgi. Korgiju faniem šī filma patiks neatkarīgi no tās kinematogrāfiskajām kvalitātēm. Karalienes iemīļotais suns Rekss iepazīst Londonas ielu suņu dzīvi ar kautiņiem un atkritumu smārdu. Plaši pārstāvētu suņu sugu šarms ir filmas lielākā vērtība. Cilvēki — neizteiksmīgi un klišejiski — kalpo tikai kā fons suņu piedzīvojumiem. Turklāt Amerikas prezidenta un viņa kundzes atveidojums komplektā ar seksuāli aktīvo korgiju meiteni iepretim mierpilnajam britu karaļnamam lieki politizē uz ekrāna notiekošo.  Kino no 22. marta.

ooooo Nicinājums / Le mépris. Žana Lika Godāra 1963. gada košajā, erotiskajā un ekstravagantajā filmā galvenajās lomās Brižita Bardo, Mišels Pikolī un Džeks Palanss, bet fonā skan Žorža Delerū sapņainā mūzika. Slavens vācu režisors iecerējis Itālijā uzņemt Homēra Odisejas ekranizāciju. Holivudas producents Džeremijs vēlas viņa ieceri vērst maksimāli pārdodamu, tomēr vairāk par filmu viņu vilina scenārista sieva — Bardo atveidotā seksapīlā blondīne Kamilla. Mīlestību un nicinājumu te šķir tikai viens solis. Kino Splendid Palace 26. martā.

Eksperimentālā kino festivāls ProcessFestivāls pulcē māksliniekus, kas strādā eksperimentālā kino lauciņā, savos darbos izmantojot  analogo formātu — kinolentes. Šāgada tēma ir Dabas parādības, kas tiks izvērsta vairākās programmās — Par maņu jautājumu, Par sugu sastapšanos, Par lietu laiku. Retrospektīvas programma ļaus iepazīties ar amerikāņu datoranimācijas pionieru Džeimsa un Džona Vitniju darbiem. Somijas un Nīderlandes mākslinieki veidos performances, kas apvienos kinoprojektora attēlu, gaismu, telpu un skaņu. LKA Nacionālā filmu skola, Zirgu pasts un Kino Bize no 20. līdz 24. martam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu