Rokudzelžu kandidāti • IR.lv

Rokudzelžu kandidāti

1
Aivars Ozoliņš

Valdībai nevajadzētu palīdzēt Rīgas domes vadītājiem izvairīties no atbildības

Pašvaldību ministrs Juris Pūce (A/P!) pagājušonedēļ pateica, ka pēc trim nedēļām varētu atstādināt Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, ja ministrija pārbaudē atklās, ka pašvaldības vadītājs ir būtiski pārkāpis likumu un tas radījis smagas sekas. Kaut gan Ušakova komandas saimniekošanas sekas redzam arī bez VARAM pārbaudēm, trīs nedēļas diezin vai ir pietiekams laiks, lai juridiski korekti konstatētu viņa paša izdarītus būtiskus likumpārkāpumus. KNAB turpina izmeklēšanu Rīgas satiksmes korupcijas lietā, un apsūdzības Ušakovam pagaidām nav izvirzītas.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās Ušakovs kandidēs Saskaņas saraksta priekšgalā, notiks 25. maijā. Pašlaik Saskaņas pūliņi iztēlot kriminālprocesu RS lietā par «politisku pasūtījumu» izklausās pēc noziegumā pieķertu blēžu šļupstiem. Toties viņa atstādināšana no amata īsi pirms vēlēšanām kļūtu par Saskaņas vēlēšanu kampaņas galveno tematu.

Ušakovu droši vien ievēlēs, vai viņš maijā vēl būs vai vairs nebūs domes priekšsēdētājs. Tai elektorāta daļai, kura bučotu rokas arī Putinam un Staļinam, viņa atstādināšana tikai nostiprinātu pārliecību, ka «svētais Nils» ir moceklis. Taču arī saprātīgākiem Saskaņas vēlētājiem tas varētu būt kaut arī cinisks, tomēr pašaizbildinājums balsot par «savējiem neliešiem».

Bet Ušakovam pašam viņa atstādināšana no amata pirms vēlēšanām sniegtu iespēju, jau esot EP deputātam, ar sūdzībām un tiesvedībām par it kā politiski motivētu vajāšanu mēģināt novilcināt deputāta imunitātes atņemšanu, ja Latvijas tiesībsargātāji to kādreiz lūgtu darīt. Pašlaik viņš var tikai cerēt, ka EP vēlēšanas pienāks ātrāk, nekā KNAB izmeklētāji atnāks «sadarbības vizītē».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu