Par spēles noteikumiem • IR.lv

Par spēles noteikumiem

«Mēs gribam atjaunot apritē lauksaimniecības zemes. Arī kā vides ministram man bija visdziļākā pārliecība, ka neizmantot iespēju paplašināt lauksaimniecisko ražošanu ir vienkārši nepareizi.» Foto — Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

Kaspars Gerhards (NA) kļuvis par tādu kā universālo kareivi un ieņem jau ceturto ministra amatu

Kaspars Gerhards īsti neiederas Ir interviju sērijā ar jaunajiem ministriem — citi ir tiešām jaunpienācēji politikā, bet viņam šis ir jau ceturtais ministra amats piektajā valdībā. Tomēr zemkopības ministra amatā viņš ir pirmoreiz, turklāt saglabājis vietu valdībā pēc tam, kad pērnvasar skaļi paziņoja, ka vēlēšanās vairs nekandidēs. Tāpēc Ir nolēma arī viņu iekļaut jaunās valdības interviju ciklā. Taču ministra grafiks izrādījās tik pārblīvēts, ka sarunu izdevās ieplānot tikai 27. februārī.

Pa ministra kabineta logu par «skābbarības torni» dēvētās ēkas 23. stāvā paveras brīnišķīgs skats uz Vecrīgu. Bilstu, ka uz Rīgas pili viņš tagad var skatīties no augšas. Gerhards smiedamies parāda, ka vēl tuvāk ir KNAB jaunā mītne. Tai pretī arī Latvijas Banka, un šodien mēs varētu vērot, vai darbā ieradīsies Ilmārs Rimšēvičs, kuram iepriekšējā dienā ES Tiesa atcēla aizliegumu ieņemt bankas prezidenta amatu.

Bet vai ministram pašam nebūs «interešu konflikta» ar iepriekšējo amatu, kurā nācās īstenot vides politiku, kurai bieži vien nepiekrita lauksaimnieki?

Kā skaidrojat savu universālā ministra fenomenu?
Visas četras ministrijas — ekonomika, satiksme, reģionālā attīstība, zemkopība — ir saistītas ar tautsaimniecību. Deviņus gadus biju valsts sekretārs Ekonomikas ministrijā. Administratīvā darba pieredze, arī skatījums, kāds ir izveidojies dažādos amatos, droši vien dod iespēju strādāt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu