«Es turēšos cieti» • IR.lv

«Es turēšos cieti»

Juris Pūce. Foto — Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

Pirmais redzamākais jaunā ministra Jura Pūces (A/P) darbs bija atlaist šobrīd tiesāto Vides dienesta vadītāju, bet tikpat stingri viņš apņēmies īstenot ilgi vilcināto novadu reformu

Jurim Pūcem nepatīkot Vides un reģionālās attīstības ministra kabinets — griesti par zemu, skats pa logu uz mūriem. Aizrādu, ka otrpus ielai gandrīz vai interešu konflikts — naktsklubs Pūce. Taču jaunajam ministram ir arī nopietna pieredze ar interešu konfliktiem. 2013. gadā pēc lielvekala Maxima sabrukšanas viņš atkāpās no Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amata, jo sievas biedrība bija saņēmusi naudu no lielveikala būvniekiem.

Kad jautāju par drauga un partijas Latvijas attīstībai līdzdibinātāja Edgara Jaunupa attiecībām ar Rīgas Satiksmes lietā tagad apcietināto Māri Martinsonu, ministrs kļūs lakonisks. Toties viņam ir daudz sakāmā par administratīvi teritoriālo reformu, ko uzskata par savu galveno darbu.

Nupat iepazīstinājāt Ministru kabinetu ar ziņojumu par administratīvi teritoriālo reformu. Kā cerat to pabeigt līdz 2020. gada jūnijam?
Mēs iezīmējām grafiku, kādi lēmumi ir jāpieņem kādā secībā. Man ir sajūta, ka vismaz valdību veidojošo partiju starpā ir plašs konsenss, ka tam ir jānotiek. Skaidrs, ka detaļas bieži vien izšķir jautājumu. Un šajā jautājumā ir 119 detaļas. Bet esam salikuši ļoti stingru grafiku, es pie tā turēšos cieti.

Vai ir redzējums, kādam ir jābūt gala rezultātam?
Būs kritēriji pašvaldību izveidei. Plānojam mēneša laikā nonākt līdz projektam, kuru jau var apspriest formālā procedūrā. Balstoties uz kritērijiem, taptu iedalījuma projekts un karte. Atslēgas kritērijs vienmēr būs iedzīvotāju skaits. Ir ekonomiskās attīstības indikatori, investīciju piesaistes indikatori — pēdējos četros gados ļoti daudzi pētījumi veikti šajā jomā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu