Riņķa dancis • IR.lv

Riņķa dancis

2
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Māra Miķelsone

Šo gadu LTV sāka ar nogrieztu galvu, jo uzraugi pēkšņi atlaida valdi — Ivaram Beltem liktenīgs kļuva jaunā režijas projekta sadārdzinājums un aizkavēšanās. Tagad izrādās, ka LTV trūkst naudas, lai turpinātu pašreizējos raidījumus, un gads iezīmējas ar izmaksu griešanu

Braši Brīvības pieminekļa tēlu zīmējumi sagaida atnācējus pie LTV ēkas liftiem, bet tālāk gaiteņi ar nospurušajiem paklājiem un caurvējš ir tikpat veci kā daļa tehnikas studijā, kurp ejam. Vietām rotājumi šķiet vēl no 1986. gada, kad pabeidza šī Zaķusalas kompleksa celtniecību. LTV satura ražošanas direktors Gvido Zilūzis sarkastiski noteic — tas liecina par demokrātiju, jo totalitāras varas apstākļos «televīzija peldētos zeltā».

Esmu atbraukusi uz Zaķusalu, lai savām acīm redzētu miljons eiro vērto režijas kompleksu, kura būvniecības aizkavēšanos un sadārdzinājumu Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piesauca kā vienu no iemesliem, gada pēdējā darbdienā pērn pēkšņi atlaižot no amata LTV valdes locekļus Ivaru Belti un Sergeju Ņesterovu.

Vēl bija arī citi pārmetumi. Ar padomi nebija saskaņots Beltes noslēgtais līgums ar Rīga TV24 par reklāmas starpniecību. Un uguni eļļai piešķīla prēmiju jautājums — LTV valde iebilda pret NEPLP lēmumu tās nepiešķirt, bet padome palika pie sava: valdes prēmēšana neatbilst uzņēmuma interesēm, kamēr pietrūkst finansējuma saturam un tiek samazinātas raidījumu tāmes.

NEPLP nebija pretenziju tikai pret Ivaru Priedi, kurš LTV valdē atbild par finansēm un vienīgais saglabāja amatu. Tieši viņam tagad februārī būs jāsniedz padomei skaidrojums par finanšu caurumu LTV, kas draud ar sabiedriskā pasūtījuma nepilnvērtīgu izpildīšanu — tādiem raidījumiem kā Nakts ziņas vai populārajam skolēnu konkursam Gudrs, vēl gudrāks naudas pietiekot tikai līdz vasarai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu