Revolūcijas ēdienkarte • IR.lv

Revolūcijas ēdienkarte

1
Aivars Ozoliņš

Pašlaik tiesībsargi aizpilda plaisu starp sabiedrības cerēto un politiķu gribēto

Kā populistu revolūcija izskatās Latvijā? Paldies Aldim Gobzemam, tā izskatās kā apmēram šāds ziņu virsraksts: Premjerministra amata kandidāts noliedz, ka ēd puņķus.

Daudzi riebumā noskurināsies un aizrādīs, ka notiek taču arī patiešām svarīgas lietas — Saeima izdod JKP deputātu Juri Jurašu kriminālvajāšanai, Rīgas mēru Nilu Ušakovu krata KNAB, par iespējamo starpniecību kukuļošanā aizturēts bijušais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis! Turklāt valdība arī nupat apstiprināta un sāk strādāt!

Tomēr Gobzema minūti garais video feisbukā, kurā viņš skaidro, ka ēd savu ādu, bet puņķus ne, varētu būt ne tikai aizgājušās nedēļas, bet arī vismaz pēdējā gada vissvarīgākā vēsts: populistu revolūcija Latvijā beigusies ar episki nožēlojamu «čau!». Vieglu, ātru un radikālu risinājumu solītāji citviet Eiropā tikuši pie varas un liek vēlētājiem «pēc pilnas programmas» izbaudīt savas brīnumvaldīšanas ekonomiskās, sociālās un politiskās sekas, bet mūsmājās tikai taisnojas soctīklu kaktos par savu ēdienkarti.

Bija vērts ievēlēt kampiedervalsts taujātājus Saeimā, lai pārliecinātos, ka Latvija nepiederēs gobzemiešu apokaliptiskajiem jampampiņiem. Pat viņu vēlētāji jeb «tauta» tādus laikam īsti vairs negrib, bet Gobzemu pašu vairs nevajag arī viņa partijai. Bet ko tauta grib?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu