Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

ASV pagājušajā nedēļā paziņoja, ka izstājas no līguma par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju, jo to pārkāpusi Krievija. Sestdien prezidents Vladimirs Putins atbildēja, ka arī Krievija pārtrauc dalību līgumā, kuru 1987. gadā noslēdza ASV prezidents Ronalds Reigans un PSRS vadītājs Mihails Gorbačovs. Vienlaikus Putins devis rīkojumu Aizsardzības ministrijai aktīvi strādāt pie jaunu kodolraķešu attīstīšanas. Foto — AFP/LETA

EK prezidents Žans Klods Junkers paziņoja, ka ES neatsāks sarunas ar Lielbritāniju par izstāšanās no ES nosacījumiem jeb Brexit un Ziemeļīrijas robežas jautājumu. Arī ES sarunvedējs Mišels Barnjē teica, ka Īrijas robežjautājums ir vienošanās neatņemama sastāvdaļa un netiks pārskatīta, kā to vēlas britu parlamentārieši.

Pirmdien 12 ES valstis, to skaitā arī Baltijas valstis, un Lielbritānija atzina Venecuēlas opozīcijas līderi un Nacionālās Asamblejas prezidentu Huanu Gvaido par Venecuēlas pagaidu prezidentu. Pēc plašiem opozīcijas protestiem septiņas ES valstis deva līdzšinējam prezidentam Nikolasam Maduro laiku līdz svētdienai, lai paziņotu par jaunu vēlēšanu sarīkošanu. Maduro šo prasību noraidīja. Krievija atbalsta Maduro un vaino ES, ka tā iejaucas Venecuēlas iekšējās lietās. Savukārt Maduro pēc ES valstu paziņojuma savu atbalstītāju mītiņā paziņoja, ka paliks amatā visus sešus likumā noteiktos gadus.

1. februārī spēkā stājās Eiropas Savienības un Japānas tirdzniecības līgums, kas ieliek pamatu pasaulē lielākajai brīvās tirdzniecības zonai ar 600 miljoniem cilvēku.

Krievijas parlamentā aizdomās par divu slepkavību pasūtīšanu aizturēts deputāts no Karačajas-Čerkesijas republikas Ziemeļkaukāzā Raufs Arašukovs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu