Bez belašiem • IR.lv

Bez belašiem

Tālis Linkaits. Foto — Edmunds Brencis
Aivars Ozoliņš

Jaunais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) agrāk darbojies kā eksperts lielu valsts uzņēmumu padomēs. Iesaistīties politikā viņu pamudinājis, viņaprāt, bezjēdzīgais kapu tramvaja projekts, bet tagad ministra plāni sniedzas daudz tālāk

Valdības deklarācijas satiksmes jomā iecerētajos darbos ir 14 punkti, un saraksts sākas ar valsts ietekmes palielināšanu lielajās ostās, Latvijas Dzelzceļa biznesa modeļa un investīciju programmas pārkārtošanu, dzelzceļa elektrifikācijas projekta pārskatīšanu un apņemšanos īstenot Rail Baltica projektu.

Satiksmes ministrija vienmēr bijusi ietekmīgu politbiznesa grupējumu konkurences lauks. Linkaits sola neiesaistīties to cīņās. Taču, kad fotogrāfs vienā brīdī palūdz viņu tomēr arī pasmaidīt, ministrs bilst: «Kad izdzīsim visus ļaunos garus, tad smaidīsim.»

Kad Saeima apstiprināja valdību, sociālajos tīklos varēja lasīt, ka ar belašiem jūs nesagaidīs un Satiksmes ministrijā valdot panika…
Tiešām neviens ar belašiem mani nesagaidīja. Atšķirībā no citām ministrijām, kur bildēs redzēju, kā darbinieki pulcējas, man te bija divi valsts sekretāra vietnieki nolikti miera stājā, bet visa ministrija tukša kā izslaucīta.

Kā īstenosiet JKP bezkompromisu tiesiskumu — galvas ripos?
Laiks parādīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu