Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Amerikāņu piedzīvojumu meklētājs Kolins O’Breidijs kļuvis par pirmo cilvēku pasaulē, kas vienatnē un bez jebkādas papildu palīdzības no malas šķērsojis Antarktīdu. 33 gadus vecais vīrietis 1600 km garo maršrutu pa sasalušo kontinentu pieveica 54 dienās. Foto — AFP/LETA

No 1. janvāra prezidentūru ES pārņems Rumānija, par kuras spēju vadīt ES valstis šaubas izteicis Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Viņš nav pārliecināts, vai valdība Bukarestē pilnībā saprot, ko nozīmē sešus mēnešus vadīt bloku, lai gan Rumānija ir «tehniski ļoti labi sagatavota».

Krievija un Turcija sestdien vienojās koordinēt sauszemes operācijas Sīrijā pēc ASV paziņojuma par savu spēku izvešanu, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. ASV prezidents Donalds Tramps 19. decembrī paziņoja, ka no Sīrijas izvedīs tur dislocētos 2000 amerikāņu karavīru.

Maskavā aizdomās par spiegošanu aizturēts ASV pilsonis Pols Vilans, pirmdien paziņoja Krievijas Federālais Drošības dienests. Amerikānis esot aizturēts «spiegošanas akcijas laikā». Pret viņu sākta izmeklēšana saskaņā ar Krievijas Kriminālkodeksa pantu par spiegošanu, par ko paredzēts cietumsods uz laiku no 10 līdz 20 gadiem.

Krievijas medijos publiskots britu raidsabiedrības BBC Krievijā strādājošo žurnālistu saraksts, un tas var būt signāls, ka vara gatavojas vērsties pret šo mediju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu