Tikai aukstumā • IR.lv

Tikai aukstumā

Marija Leskavniece

Piecas vietas, kuru pārvērtības var piedzīvot gada vēsajos mēnešos

Ledus ceļi Igaunijā
Ja padevusies barga ziema, Igaunijas ceļu karte izstiepjas par gandrīz 80 kilometriem garāka, jo ledus savieno vairākas no salām gan savstarpēji, gan ar kontinentu. Daudziem vietējiem septiņi oficiālie ledusceļi atvieglo ikdienu. Savukārt tūristiem došanās uz kādu no tiem var kļūt par neaizmirstamu piedzīvojumu. Ja gribas noskaidrot, kāda ir sajūta, pārvietojoties pa ūdensvirsmu, drošāk doties uz nepilnus trīs kilometrus garo ceļu starp Hāpsalu un Noarotsi pussalu. Bet drosminieki var izvēlēties no kontinenta aizbraukt līdz Hījumā — tas ir garākais ledusceļš Eiropā, kas stiepjas apmēram 25 kilometrus.

Septiņi ledusceļi: Hījumā—kontinents, Hījumā—Sāremā, Muhu—kontinents, Vormsi—kontinents, Kihnu—kontinents, Hāpsalu—Noarotsi, Lāksāri—Pīrisāri


Biezos kažokos
Kažoku parāde ziemas spelgonī vērojama Rīgas zooloģiskajā dārzā. Lai gan vislielāko apmeklētāju pieplūdumu tas piedzīvo vasarā, tieši ziemā liela daļa no āra voljēros mītošajiem dzīvniekiem izskatās viskrāšņāk. Gatavojoties salam, dzīvnieki uzaudzējuši ne tikai biezāku kažoku, bet arī tauku rezerves, tāpēc daudzi kļuvuši iespaidīgāki un krietni lielāki nekā vasaras tveicē. Tomēr ne visi zooloģiskā dārza iemītnieki var pārciest Latvijas ziemu, tāpēc siltummīļiem vērts aizstaigāt uz Žirafu, Tropu vai Terārija mājām, kurās valda mūžīgā vasara.

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, Meža prospekts 1, Rīga

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu