Garie vakari • IR.lv

Garie vakari

Marija Leskavniece

Kad tumsa neģēlīgi iestiepusies jau vēlā pēcpusdienā, ir īstais laiks aizdegt smaržīgas sveces un neuzkrītoši samīļot tuvākos. Ir vērts arī uzzināt kaut ko jaunu un apmeklēt vietas, kur vēl nav būts

Cirka nostūros
Kopš rudens Rīgas Cirkā rosās Kvadrifrons — jaunākā profesionālā teātra trupa Latvijā. Viņu veidotā izrāde ekskursija Brīnuma skartie ļauj ielūkoties dažādos vēsturiskās cirka ēkas nostūros, kuros pirms tam svešiniekiem ieeja bijusi liegta. Izrādes laikā apmeklētājs vienatnē izstaigā ēku pa īpaši izveidotu maršrutu, kurā viņu pavada tikai audiogida austiņās skanošie stāsti. Pa ceļam skatītājs, kurš pats kļuvis arī par izrādes dalībnieku, satiek dažādus tēlus, gan reālus, gan izdomātus. Katrs no tiem atklāj kādu daļu no ēkas aizgājušās godības. Biļetes uz izrādi jāpērk laikus, vietas aizpildās ātri.
Kvadrifrons.lv


Podraide pie blakus galdiņa
Kad sāk pietrūkt jaudas, vērts paklausīties gudru un asprātīgu dāmu sarunas. Dzirdot dizaineres Malvīnes Mennikas podraidi Lāčplēsene, rodas sajūta, ka esi piedalījies divu draudzeņu sarunā. Vai vismaz noklausījies to pie blakus galdiņa. Malvīne sarunājas ar iedvesmojošām sievietēm, kuras spējušas realizēties savā profesionālajā dzīvē. Podraide piedāvā arī privātas atziņas par sievietes lomu sabiedrībā un personiskām sajūtām, un katras sarunas beigās Malvīne pajautā, kā motivēt sevi izkāpt no gultas dienās, kad pat celties negribas. Savukārt sieviešu stand-up dalībnieces Džemmas Sudrabas podraidi Starp mums, meitenēm, runājot tiešām var klausīties pie blakus galdiņa, jo tā ieraksts notiek bārā Aleponija. Feminisms un līdztiesība ir sarunu galvenās tēmas.


Siltais pieskāriens
Latviešu zīmola Be-with apģērbi aukstā ziemas dienā spēs radīt dubultu siltumu. Pirmkārt, tie ir mīksti un ērti. Otrkārt, katrā iestrādātas īpašas kabatiņas, kas ļauj piekļūt tuvāk valkātāja ādai. Lakoniska dizaina kleitas, džemperi un krekliņi aicina biežāk apskauties un izbaudīt cilvēciski siltus pieskārienus, kas paliek apkārtējo acīm slēpti. Daudzi no zīmola apģērbiem tiek tirgoti pa pāriem. Tā var būt gan siltumu rosinoša dāvana mīļotajam cilvēkam, gan mīļš sveiciens labiem draugiem.
Bewithclothing.com


Sveču burvība
Lietuvā tapušās Smells like spells sveces nav tikai gaismas ķermeņi. Tajās ir šķipsniņa no tautas folkloras un senām zintīm, kas apvienota ar mūsdienu dizaina askētiskajiem principiem. Sveces gatavo ar rokām un tikai no dabiskiem materiāliem, pievienojot noteiktu aromātu. Katrai svecei ir savs «pievilkšanas spēks» — ir tādas, ko dedzināt, lai pievilinātu finansiālu labklājību, citas veicinās veselību un romantiskas attiecības. Bet vēl citas līdzēs, ja gribas aizsargāt vai attīrīt savu enerģijas lauku.
Smellslikespells.com

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu