Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Laimīgais Lācars
Kristīne Simsone

ooooo Laimīgais Lācars / Lazzaro felice. Saviļņojošs un delikāts režisores Alises Rorvaheres darbs, kas turpina labākās itāļu kino tradīcijas, proti, jutīgu attiecību vērojumu sapludinot ar izteiksmīgu vizuālo valodu. Filma ir maģiskā reālisma caurvīts skatījums uz sociālo nevienlīdzību mūsdienu Itālijā, šķiru sabiedrības novecojušo morāli un sekām, ko tā atstāj cilvēku dzīvēs. Viens no šāgada izcilākajiem kinodarbiem! Splendid Palace un Kino Bize no 30. novembra.

oooc Māja, ko uzcēla Džeks / House That Jack Built. Lai arī šis kinodarbs pieteikts kā grandiozs «skandāls», dāņu režisora Larsa fon Trīra filmogrāfijā ir bijuši inteliģentāk formulēti un iedarbīgāki «skandāli» nekā šī nihilistiskā anatomisko brutalitāšu galerija. Sākotnēji iecerēta kā seriāls, filma aptver vairākas slepkavību ainas, kuru idejisko tīklojumu veido baltiem diegiem šūtas, ciniskas refleksijas par ļaunumu, vainas apziņu un attāli arī cilvēcību. Slepkavas, briesmoņa un titulvaroņa atainojums aktiera Meta Dilona izpildījumā gan ir jaudīgs. No 30. novembra.

Jaungada taksometrs. Režisora Māra Martinsona jaunākais veikums — komēdija, kas pretendē uz sezonālā «dižpārdokļa» statusu, aktieru ansamblī apvienojot gan pazīstamus aktierus (Zane Dombrovska, Andris Bulis), gan TV sejas (Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze) un popmūziķi Lauri Reiniku galvenajā lomā. Sižets: situāciju komēdija, kas seko taksista (Reinika) piedzīvojumiem Vecgada vakarā. Neesmu redzējusi. No 28. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu