Sāpīgās panacejas • IR.lv

Sāpīgās panacejas

Pauls Raudseps

Meja ir panākusi labāko iespējamo Brexit risinājumu, bet tas nav labs

Dzīve ir problēmu pilna. Naudas allaž ir par maz. Darbā mēdz gadīties kāds kolēģis — kretīns. Uz ielas cilvēki grūstās, valsts iestādēs ierēdņi ir nelaipni, ik pa brīdim sanāk sakašķēties ar radiem, un nedod dies, ja vēl paša vai kāda tuvinieka veselība sāk streikot.

Ja ir problēma, tad jāmeklē risinājums, taču bieži vien grūtību pārvarēšana nav nemaz tik viegla. Ja gribi lielāku algu, ir jāpapildina zināšanas un cītīgi jāstrādā. Lai samazinātu stresu un uzlabotu attiecības ar citiem, nereti pašam arī jāmainās. Zinātniski pamatotas medicīniskas procedūras var būt fiziski smagas un ne vienmēr izdodas.

Taču kurš gan negribētu atbrīvoties no visām likstām ātri un nesāpīgi? Daudzi alkst brīnumzālītes, un tāpēc pasaule ir pilna ar sludinātājiem, astrologiem un dziedniekiem. Tiem allaž viss skaidrs. Neticiet tiem, kuri piedāvā neērtas, sarežģītas atbildes uz jūsu jautājumiem! Viņi savtīgu interešu dēļ no jums slēpj to vienīgo vienkāršo līdzekli, kas visas kaites noņems kā ar roku! Panaceju daudzveidība ir tik plaša, cik to piedāvātāju iztēle un daiļrunība. Ja kāds uzķeras uz viņu āķa, tad var justies laimīgs, ja beigās kaitējums ir tikai nedaudz tukšāks maks. Diemžēl, kā bieži dzirdam no Latvijas mediķiem, sekas var būt pat traģiskas, ja nopietnu slimību skartie izvēlas kādas šķietami pievilcīgas, bet patiesībā bīstamas un neefektīvas «netradicionālas» kūres.

Taču vieglākais ceļš vienmēr būs vilinošs, un kas tur pārsteidzošs, ja cilvēki arī politiskās izvēles veic pēc tiem pašiem principiem kā privātās? Sabiedrībā, tautsaimniecībā, valsts pārvaldē un likumos ir un vienmēr būs virkne nepilnību, kas kaitina vai arī traucē dzīvot un strādāt. Reti ir tie gadījumi, kad šīs problēmas var pārvarēt ar vienu ģeniāli vienkāršu risinājumu. Parasti vienīgais, ko var reāli panākt, ir daļējs uzlabojums, kas sasniedzams pēc laikietilpīga, sarežģīta un smaga darba.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu