Ātruma ierobežojumi • IR.lv

Ātruma ierobežojumi

Pauls Raudseps

Cerības uz vērienīgu budžeta tēriņu pieaugumu nākamgad var nepiepildīties

Viss iet tik labi, tik labi. Vidējā bruto alga pirmo reizi Latvijas vēsturē pārsniegusi četrciparu skaitli — gada otrajā ceturksnī vidējais atalgojums «uz papīra» bija 1004 eiro. Izaugsmes tempi arī iespaidīgi — gada laikā algas pieaugušas par 8,4%. Savukārt bezdarba līmenis otrajā ceturksnī — 7,7% — ir zemākais kopš 2008. gada beigām. «Makro» datu cienītājus iepriecina iekšzemes kopprodukta izaugsme, kas pārsniegusi maģisko 5% slieksni — gada otrajā ceturksnī tā bija 5,3%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Un par spīti joņojošajai augšupejai, inflācija nav sākusi trakot un pieklājīgi turas zem 3% gadā.

Kā savulaik laimīgi skandināja pavārs Mārtiņš Rītiņš — kas var būt labāks par šo?

Bet varbūt mums tiek pasniegta nevis sātīga maltīte, bet gan pēdējie kūkas gabali pirms ilgstoša gavēņa?

Par budžetu atbildīgie sāk kļūt gaužām piesardzīgi. Jau augusta vidū finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola dalījās ar priekšvēlēšanu retorikai visai netipiskām atziņām — nākamā gada budžetā varētu nepietikt naudas solītajam algu pieaugumam ārstiem, skolotājiem un tiesnešiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu