Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Spiegs, kurš mani pameta
Kristīne Simsone

ooc Spiegs, kurš mani pameta. Iedomājieties slavenāko spiegu filmu sēriju Bondiādi, līdz pēdējam pilienam atšķaidītu ar klaunādi un bez īpaša idejiskā dzinuļa — tāda aptuveni ir šīs filmas noskaņa. Veidotāji, izskatās, ir pārliecināti, ka ar dažādām neveiklām situācijām ir gana, lai komēdija būtu iedarbīga, un stāstu par divu sieviešu iekulšanos starptautiska mēroga konspirācijā izvērš divu stundu garumā. Tas, protams, ir pat mokoši, it īpaši tāpēc, ka abu aktrišu Milas Kunisas un Keitas Makinonas sadarbība uz ekrāna ir ļoti formāla. Kino no 10. augusta.

Tumšajā gaitenī / Down a Dark Hall. Šī šausmu filma ir spāņu režisora Rodrigo Kortesa (2010. gadā iznākušās drāmas Aprakts dzīvs režisors) jaunākais veikums. Stāsta aprises pazīstamas: meitene sastopas ar jaunā mitekļa — internātskolas — rēgiem. No ārpasaules norobežotu institūciju klaustrofobisms ir šausmu un spraiga sižeta žanra iecienīts stāstu pamats, atcerieties — to 2010. gada filmā Slēgtā sala izmantoja arī klasiķis Mārtins Skorsēze. Ko gaidīt no šīs filmas? Spriežot pēc iepriekšējiem darbiem, Kortess savus kinodarbus veido saturīgi, taču bez radikāli jauniem paņēmieniem. Neesmu redzējusi. Kino no 10. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu