Tramps dienu pēc tikšanās ar Putinu atsauc savus pretrunīgos izteikumus • IR.lv

Tramps dienu pēc tikšanās ar Putinu atsauc savus pretrunīgos izteikumus

3
ASV prezidents Donalds Tramps sniedz paziņojumu par saviem izteikumiem Helsinkos. Foto: Reuters/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka piekrīt ASV izlūkdienestu secinājumiem par Krievijas centieniem iejaukties ASV 2016. gada vēlēšanās. Šādi prezidents centās apslāpēt sašutuma vētru, ko izraisīja viņa nevēlēšanās dienu iepriekš Helsinkos izteikt šajā jautājumā iebildumus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ziņo LETA/AFP.

“Man bija stingra pārliecība – kaut arī Krievijas rīcībai nebija nekādas ietekmes uz vēlēšanu iznākumu, ļaujiet man to paust pilnīgi skaidri, un es esmu to darījis vairākkārt, ka es piekrītu izlūkošanas kopienas secinājumam, ka Krievijas iejaukšanās 2016. gada vēlēšanās notika,” Tramps sacīja pirms tikšanās ar republikāņu likumdevējiem Baltajā namā.

Tramps arī atzina, ka viņš izteicies nepareizi, kad Helsinkos ar Putinu kopīgajā preses konferencē sacījis, ka “neredz nevienu iemeslu, kāpēc tā būtu bijusi” Krievija, kas iejaucās vēlēšanās, šādi radot iespaidu, ka viņš piekrīt Putina viedoklim, nevis paša izlūkdienestiem.

“Es izskatīju manis sniegtās atbildes ierakstu un saprotu, ka ir vajadzīgs zināms paskaidrojums,” teica Tramps.

“Es domāju, ka tas būs acīmredzami, bet tomēr gribētu paskaidrot gadījumā, ja tā nebūtu. Svarīgā teikumā savās piezīmēs es pateicu vārdu “būtu” vārda “nebūtu” vietā. Teikumam vajadzētu būt šādam: “Es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc tā nebūtu bijusi Krievija”,” skaidroja Tramps.

Komentāri (3)

vvilums 18.07.2018. 19.36

QAnon 18.07.2018. 11.01

Tas, ka krievi jau kopš Staļina laikiem pastāvīgi iejaucas citu valstu vēlēšanās ir vairāk, kā skaidrs. Atcerēsimiem kaut vai Spānijas traģēdiju, kad varu tur pārņēma staļinisti, kuri nekavējoties ķērās ne tikai pie savu pretinieku, bet arī inteliģences un garīdzniecības fiziskās iznīcināšanās. Diemžēl Franko nebija Ulmaņa tālredzības.
Klaji, kremlim vienmēr padevīgo demokrātu, meli, ka iejaukšanās palīdzēja Trampa kungam nonākt Baltā namā. Es uzskatu, ka par spīti tam,.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu