Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Otrdien notika uzbrukums Nacionālā veselības dienesta informācijas sistēmai un E-veselībai. Mājaslapa Eveseliba.gov.lv atjaunoja darbību ātrāk nekā NVD mājaslapa.

Pirmdien Limbažu rajona tiesa pusmiljona kukuļa saņemšanā apsūdzētajam bijušajam LDz šefam Uģim Magonim atcēla liegumu izbraukt no valsts. Viņš strādā Krievijas dzelzceļa uzņēmuma RŽD loģistika meitasuzņēmumā, kura valdes loceklis ir Ainārs Šlesers. Savukārt kukuļdevēja Igaunijas uzņēmēja Osinovska lūgumu izdalīt viņa krimināllietu atsevišķā procesā un nodot izskatīšanai Igaunijā tiesa noraidīja. Pirmdien bija otrā tiesas sēde šajā lietā, un tā nepaveica ieplānoto — nenolasīja apsūdzību un neuzklausīja pirmo liecinieku. Nākamā sēde notiks 26. janvārī.

Bijusī Vienotības politiķe Solvita Āboltiņa pagājušajā nedēļā nolika Saeimas deputātes mandātu, viņas vietā parlaments apstiprināja Kuldīgas novada domes deputātu Arti Gustovski. Āboltiņas vietā darbam Saeimas Nacionālās drošības komisijā Vienotība virza Inesi Lībiņu-Egneri, bet par partijas Saeimas frakcijas priekšsēža vietniekiem ievēlēja Jāni Upenieku un Intu Dālderi.

Saeimas deputāts Ringolds Balodis nolēma izstāties no partijas No sirds Latvijai Saeimas frakcijas. Viņam nav pieņemama frakcijas vadītājas Ingunas Sudrabas darbība oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijā. Līdz ar Baloža izstāšanos partija zaudēs frakciju Saeimā, jo tajā vairs nebūs nepieciešamie pieci deputāti no viena vēlēšanu saraksta. Pērn no frakcijas izstājās arī deputāti Silvija Šimfa un Arvīds Platpers.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu