Imants Zarembo, labākās datorspēles izstrādātājs • IR.lv

Imants Zarembo, labākās datorspēles izstrādātājs

Latvijas spēļu gada balvai 2017 tika pieteiktas 50 spēles. Par labāko atzina Rezrog, ko izveidojis Imants Zarembo ar savu komandu no Rēzeknes. Foto — Māris Justs, speciāli Ir
Ieva Alberte

Labākā datorspēle Latvijā ir tapusi Rēzeknē. Rezrog ir spēle, kas pagājušajā nedēļā ieguva titulu Gada spēle 2017. Uz ceremoniju Rīgā tās izstrādātājs Imants (30) neieradās, bet nosūtīja kolēģi. Imants dzīvo Rēzeknē un telefonsarunā stāsta, ka par balvu ir priecīgs. Rezrog ir pirmā datorspēle, ko viņam izdevies ievirzīt starptautiskā tirgū. Pie tās izveides rēzeknieši strādāja gandrīz trīs gadus. Komanda vienubrīd izauga pat līdz astoņiem cilvēkiem. Imants pats domāja spēles mehāniku, taču grafiku kolēģi no Imantam piederošā uzņēmuma Soaphog.

Tā kā viņš pats ir lomu spēļu žanra cienītājs, tad arī Rezrog tapa tieši tajā. «Mēs gribējām, lai mūsu spēle izskatās kā galda spēle, bet ir spēlējama digitāli. Sajaucot žanrus un stilus, ieguvām Rezrog,» stāsta Imants. Spēles nosaukumam nav īpašas nozīmes. Tas radās «prātā vētrā», komandas biedriem izsakot idejas un par labāko balsojot. Bija svarīgi, lai nosaukums izrunājams arī ārpus Latvijas.

Rezrog ir pasaule, kurā notiek spēles darbība: gan uz zemes, gan pazemē. Spēles mērķis, protams, ir uzvarēt ļaunos. «Ļaunais burvis sūta savus monstrus pārņemt Rezrog zemi. Lai viņus atvairītu, tās iemītnieki cīnās. Viņi var sevi uztrenēt, aprīkot un iegūt jaunas spējas, lai zemi nosargātu,» spēli ieskicē Imants.

Pirms diviem gadiem ar spēles demo versiju Imants devās uz datorspēļu izstādi Gamescom Ķelnē, lai meklētu izdevējus. Atrada. Kasedo Games sāka spēles mārketingu, un, kad 2017. gada 31. maijā Imants to ievietoja digitālo spēļu izplatīšanas platformās Steampowered.com un Gog.com, uzreiz bija pircēji. «Šī ir mūsu pirmā lielā, komerciālā spēle. Kad to sāka lietot, sapratām savas tehniskās kļūdas. Ātri tās labojām, publicējām uzlabotu versiju,» atceras Imants. Izdevējs parūpējies par spēles tulkošanu astoņās valodās. Lielākais Rezrog tirgus ir Ziemeļamerikā. Šobrīd ir pārdots ap 6000 kopiju, vienas spēles cena ap 10 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu