Efektīva viensēta • IR.lv

Efektīva viensēta

1
Raimonds Simanovskis. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency
Ieva Cielava

Latvijā radīts biznesa analītikas rīks iekļūst straujāk augošo Centrāleiropas tehnoloģiju uzņēmumu vidū un nopelna vairāk nekā pusmiljonu eiro

Efektīva viensēta — tā tehnoloģiju uzņēmumu EazyOne raksturo valdes loceklis un vadītājs Raimonds Simanovskis. 14 komandas locekļi strādā katrs no savām mājām, un reti kuram tās ir galvaspilsētā. Viņi strādā internetā, tāpēc kopējā čatā var saslēgties darbinieki no Ventspils, Madonas, Jūrmalas, Ādažiem, Salaspils un citām Latvijas vietām. Darbiniekiem nav noteikta darba laika — kādam patīk strādāt no rītiem, citam vakarā, skaidro kompānijas saimnieks. Satiekamies uz sarunu fotostudijā Rīgas centrā — kompānijas birojs ir internets, un to var izrādīt viesiem no jebkuras vietas pasaulē.

«Ja darbiniekam uzticas, kāpēc viņus vajag turēt kā bērnudārza grupiņā,» Raimonds skaidro savu izvēli dot darbiniekiem brīvu vaļu. Šaubas par to, vai brīvība nerada vilinājumu paslinkot, atspēko EazyOne finanšu rādītāji. Kompānijas apgrozījums četru gadu laikā kopš 2013. gada pieaudzis par vairāk nekā 700%, pirms gada sasniedzot 1,1 miljona atzīmi, bet 2017. gadā jau pietuvojies diviem miljoniem eiro. Peļņa 2016. gadā pārsniedza pusmiljonu eiro. EazyOne sasniegumi nav palikuši nepamanīti — kompānijai izdevies iekļūt Deloitte Technology straujāk augošo Centrāleiropas tehnoloģiju uzņēmumu TOP 50.

EazyOne panākumu pamatā ir eazyBI — biznesa analītikas rīks, kas ļauj vienkārši un uzskatāmi vizualizēt un pētīt datus par uzņēmumu darba gaitu, projektu attīstību. Cik ilgi notiek viena pieteikuma apstrāde? Kuriem darbiniekiem jāapstrādā pārāk daudz pieteikumu? Kuri ir uzņēmuma šaurie «pudeles kakliņi», kur iestrēgst darba plūsma? Šādas atbildes klienti meklē eazyBI sistēmā.

Vienkāršība ir rīka trumpis. Konkurence biznesa datu analītikā ir liela, kompānijas sacenšas par to, kura spēs piedāvāt pēc iespējas vairāk pēc iespējas specifiskāku lietu. Raimonds uz to nolēma palūkoties citādi — izveidot rīku ar tikai pašām būtiskākajām iespējām, bet tik vienkārši lietojamu, lai klienti procesu no datu savākšanas līdz analīzei varētu veikt pašu spēkiem, bez programmētāju palīdzības. Klienti ar vienkāršām komandām var «spēlēties» ar datiem — skatīties tos šķērsgriezumā, ieraudzīt tendences. Līdz ar straujo IT tehnoloģiju attīstību programmētāju trūkst, tāpēc nākotnē ikvienam lietotājam būs jāprot «mini programmēšana», pārliecināts Raimonds.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu