Pārbauda putekļu žoga noturību pret Rīgas ostas termināļu izmešiem • IR.lv

Pārbauda putekļu žoga noturību pret Rīgas ostas termināļu izmešiem

2
Skats uz termināli ''Vecmīlgrāvis" no Krievu salas.

Daugavā starp Vecmīlgrāvi un Bolderāju Rīgas brīvosta plāno ar tīklu ķert putekļus. Neķert nevar, jo no vietas, kur plāno pārkraut 17 miljonus tonnu ogļu gadā, tuvākās dzīvojamās mājas mājas ir 300 metru, bērnudārzs Stūrmaņu ielā – 800 metru, sociālās mājas – ap 1500 metru attālumā.

Osta ir saņēmusi valdības un Rīgas domes akceptu un Eiropas Savienības fondu naudu termināla būvei Krievu salā. Bolderājā tikmēr piecām jau uzceltām pievienosies vēl trīs jaunas sociālās mājas. Ar Krievu salas teremināli sadzīvot nāksies 24 000 cilvēkiem Bolderājā un Daugavgrīvā un 40 000 Vecmīlgrāvī, jo, kā minēts lēmumos, tas ir “prom no cilvēkiem”.

Šo ”necilvēku” pārstāvji tika aicināti iepazīties ar putekļu žoga spēju apturēt vēju. Videoblogeris Igors Marts putekļu tīklu nofilmēja.

Komentāri (2)

Sskaisle 20.12.2017. 10.29

nav man bijis laika , bet tas tomēr ir jāizdara vēl šogad – rakstīšu uz visām instancēm – dzīvoju Pārdaugavā – netālu no LNB, manu bronhu dēļ katru nakti turu vaļā logu un katru rītu pamostos tā it kā es būtu akmeņogļu mākonī – smird, jāklepo un palodze ir noklāta ar melniem ļoti smaliem putekļiem. No Krievu salas atrodos vismaz 3-4 km attālumā – tad kā dzīvo n ko elpo tie, kuri dzīvo 300-400 m attalumā ?

Un pamēginiet man iebilst, kad es saku , ka šī valsts ir čekistu=oligarhu bandītu lielvalsts – pamēginiet tikai ! Nāks vēlēšanas – viens par otru atkal skaļāk brēks , ka 1.vietā ir cilvēks – maukas nolādētie – kaut jūs paši aizrītos ar tiem putekļiem !

0
0
Atbildēt

1

    basta > Dusma 20.12.2017. 15.30

    Nav daudz variantu: SC un Vienotības(JaunāsKP) simbioze, jeb viņi visi aizbrauc uz elli un latviska Latvija, par ko vienmēr iestājas NA..

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu