Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Maģiskais kimono
Kristīne Simsone

ooo Maģiskais kimono. Ar savu filmu režisors Māris Martinsons atgriežas iepriekšējo darbu (OKI un Amaya) sapņainajā estētikā un nepiepildītu attiecību emocionalitātē. No jauna strādājot ar talantīgo japāņu aktrisi Kaori Momoi, režisors ir izveidojis pa pusei Latvijā, pa pusei Japānā norisošu stāstu par sievieti, kuras atmiņas par pagātni mijas ar šodienas realitāti. Taču, līdzīgi kā citās režisora kinofilmās, arī Maģiskajā kimono trūkst idejiskā pamatojuma, filmai labākajā gadījumā ļaujot iedarboties tikai kā elēģiskai pasakai ar vienkāršotiem tēliem, sliktākajā — atgādinot tūrisma aģentūras videorullīti. Kino no 1. decembra.

ooo Bjērns Borgs un Makinrojs / Borg McEnroe. Inscenējot tenisa pasaulē leģendāro 1980. gada Vimbldonas fināla maču starp zviedru Bjērnu Bjorgu un amerikāņu tenisa enfant terrible Džonu Makinroju, dāņu režisoram Janusam Mecam ir izdevusies spēkpilna debijas filma. Tā ne tikai pārtiek no sporta sāncensības dabīgās dramaturģijas, bet arī centīgi mēģina šķetināt cilvēciski eksistenciālus jautājumus, kas tolaik līdz izdegšanai mocīja Borgu. Taču filmā ir salikti greizi uzsvari — temperamentīgais «antivaronis» Makinrojs (Šaijas Labafa atveidojumā) un viņa emocionāli nokaitētās etīdes ir daudz interesantākas par rēni atainoto Borgu. Kino no 1. decembra.

oooo Lācēna Padingtona piedzīvojumi 2 / PaddiNGton 2. Tūļīgs, bet labestīgs un izdomas bagāts lācis Londonā — Padingtona piedzīvojumu stāsts arī otrajā filmā aizkustina ar nesamākslotu sirsnību. Fantāzijas, sprigana humora un aizrautības pilna, filma ir krāšņi veclaicīgs un brīnumains ģimenes kino, kam ir visas iespējas kļūt par ziemas brīvdienu klasiku. Ar atsaucēm uz Vesa Andersona pasteļtoņu estētiku un izcilu britu aktieru ansambli (Sallija Hokinsa, Brendans Glīsons, Džims Brodbents), Padingtons sniedz daudz bērnišķi tīra prieka. Kino no 1. decembra.

Zāģeri. Režisoru Ivara Zviedra un Andra Kalnozola veidotā dokumentālā filma ir vēstījums par mūsdienās izmirstošu profesiju — zāģeriem. Lai arī lielākā daļa mežu izciršanas darbu noris ar mehanizētas tehnikas palīdzību, režisoru skatījumā mazpilsētās zāģeru profesija ir gana pieprasīta. Neesmu redzējusi. Pirmizrāde 1. decembrī kinoteātrī Splendid Palace plkst. 19.30.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu