"Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis atstāj amatu • IR.lv

“Sadales tīkla” valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis atstāj amatu

9
AS "Sadales tīkls" izpilddirektors, valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis. Foto: Evija Trifanova, LETA

No amata atkāpies AS “Sadales tīkls” valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, kura atbildību lietā par iespējamu krāpniecību ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK) rosināja izvērtēt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V), ziņo LETA.

Kā liecina AS “Latvenergo” paziņojums biržai “Nasdaq Riga”, Pinkulis iesniegumā, kas adresēts “Sadales tīkla” akcionāru sapulcei, savu lēmumu pamato ar atbildības uzņemšanos par trūkumiem uzņēmuma iekšējo normatīvu kontrolē un “Sadales tīkla” kolektīvam novēl realizēt sāktās programmas tīkla modernizācijā un efektivitātes paaugstināšanā.

“Sadales tīkla” akcionāru sapulce trešdien izskatījusi Pinkuļa iesniegumu par atkāpšanos no amata un pieņēma lēmumu par viņa atsaukšanu no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu pildīšanas.

“Sadales tīkla” akcionāru sapulce, pieņemot Pinkuļa demisiju, atzina, ka sadales sistēmas operatora iepriekšējo gadu vadības komanda tika komplektēta brīdī, kad pēc elektriskajiem tīkliem kritiskiem notikumiem 2011. gada snieglauzē galveno uzmanību nācās veltīt uzņēmuma tehnisko spēju atjaunošanai un nostiprināšanai.

Akcionāru sapulce atzinusi, ka “Sadales tīkla” vadība aizvadītajos gados izstrādājusi sadales tīkla attīstības stratēģiju, veikusi būtiskus uzlabojumus laika apstākļu neietekmējama elektrotīkla attīstībā, nodrošinājusi pakalpojuma kvalitātes uzlabošanu, klientu apkalpošanas uzlabošanu, kā arī izstrādājusi investīciju prioritāšu plānu. Patlaban “Sadales tīkla” sistēmā nepieciešams nostiprināt vienotu procesu centralizāciju un unificēšanu, kas ļautu veikt procedūru efektīvu kontroli.

“Manis vadītā valde strādāja apstākļos, kad notika tirgus liberalizācija – paralēli investīciju projektu attīstībai bija jāizveido tirgus funkcionēšanai nepieciešamā digitālā infrastruktūra, lai nodrošinātu vienlīdzīgas darbības nosacījumus visiem elektroenerģijas tirgotājiem. Vitāli svarīgi bija arī izveidot mūsdienu prasībām atbilstošu uzņēmumu ar pietiekamu materiāli tehnisko bāzi tīkla uzturēšanai. Iespējams, koncentrēšanās uz biznesa un mājsaimniecību klientu elektroapgādes uzlabošanu neļāva pietiekami daudz uzmanības veltīt skaitliski mazākam mūsu klientu segmentam – jaunu elektroenerģijas ģeneratoru pieslēgumu vienādas procedūras konsekventai ievērošanai un kontrolei,” akcionāru sapulcē skaidroja Pinkulis.

Pēc izskanējušajiem atklājumiem un pārmetumiem “Sadales tīkla” virzienā Pinkulis šobrīd par būtiskāko uzdevumu uzskata objektīvas patiesības noskaidrošanu, tādēļ par vairākām pieslēgumu procesā iesaistītām darbībām uzņēmums iesniedzis pieteikumu Valsts policijai ar lūgumu izvērtēt situāciju.

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam “Sadales tīkla” valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam. Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja būs Priedīte, kura “Sadales tīkla” valdē strādā kopš 2016.gada. Iepriekš Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS “SEB banka”, kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību.

Par vakantajām “Sadales tīkla” valdes locekļu pozīcijām tiks rīkots atklāts konkurss.

Kā liecina “firmas.lv” dati, Pinkulis “Sadales tīkla” valdē strādāja kopš uzņēmuma dibināšanas 2006.gadā, bet 2010.gadā iecelts valdes priekšsēdētāja amatā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā no “Sadales tīkla” valdes locekļa amata atkāpās Rolands Lūsveris, kurš atstās arī uzņēmuma attīstības direktora amatu un pārtrauks darba tiesiskās attiecības ar kompāniju. Šādu soli Lūsveris spēra, uzņemoties atbildību par pieslēgumu procesa pārraudzību un izmeklēšanā konstatētajām nepilnībām elektrostaciju pieslēgšanas procesu kontrolē.

Komentāri (9)

J.šveiks 02.11.2017. 17.17

tur tā bilde, ir skaidrāka par skaidru , nauda dara visu , liela vēl vairāk , tā pat pataisa baltu par melnu un neuzbūvētu elektrostaciju par tādu kura ne tikai eksistē dabā, bet dod pat štromi sadales tīklos , kuru mēs tūlit nopērkam , tas ir vēl trakāk kā nopirkt kaķi maisā , te maišels ir pilnīgi tukšs , bet mēs maksājam par tukšo maisu, šie ir krāpnieki ar lielo burtu , ir pelnījuši vismas dažus gadus aiz restēm ar pilnu mantas konpiskāciju

+1
0
Atbildēt

1

    J.šveiks > J.šveiks 02.11.2017. 17.19

    pardon , gribēju teikt ne tikai neeksistē dabā…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Mantrausis 02.11.2017. 08.47

Laikam ritot, rodas jautājumi.
Viens – kādā veidā notiek “Sadales tīklu” uzraudzība? Vai patiesi cilvēki izšķīrsta papīrus un padzer kafiju, vai skatās procesus uz vietas? Piedodiet, bet šeit virkne ļaužu NAV veikusi savus pienākumus!
Otrs – Ašeradens muld par tiesisko paļāvību. Vai kāds ir pētījis: kam un kā pieder šis bizness. Protams, šķīstie ļaudis teiks: Ieguldīja, cēla, būvēja, BET – kas un kā ietekmēja OIK likumus un normas??? Ar OIK un spēkstacijām saista biedrus Kalvīti, Zīli, Savicki… Vai kāds tic, vai arī ir pārbaudījis šo necilo personu ietekmi uz likumdevēju un lēmēju???? Te ir iemesls revīzijai!

+1
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > Mantrausis 02.11.2017. 11.22

    Paradokss maziņš – šoreiz tiešām būtu pieticis, ja tikai izšķirstītu papīrus, pie tam tik ātri, ka pat kafija neatdzistu.
    Lai atklātu, ka nekas nav likumīgi uzcelts un pat viena kilovata enerģijas saražošana ir nelikumīga, pietika apjautāties pēc būves pieņemšanas akta. Visādi naudu uzraudzītāji dokumentu pieprasīšanā tik bieži pārcenšas, ka pieredze neļauj uzskatīt šīs reizes sirreālā apmēra nevērību par nejaušu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sandra Jansone 02.11.2017. 08.30

Lai atdod naudu un iet cietumā. Arī šī afēra ir valsts izzagšana. Lai atkāpjas ministrs.
Zagļu mafija. Kretīni.

+1
0
Atbildēt

1

    zanE. > Sandra Jansone 02.11.2017. 09.40

    …Sandra…šoreiz naudiņa nav piešķirta, lai to vajadzētu atdot…līdz ar to zaudējumi nav nodarīti…tā shēma par neesošu koģenerācijas staciju reģistrēšanu ir “ieguldījums” ar vēlmi pelnīt ilgtermiņā….ne ar ražošanu, bet biznesa pārdošanu ieinteresētām personām, kas pelnīs nākotnē….
    ….Kalvītis un pēc tam Godmanis – savu valdību krišanas pēdējā dienā parakstīja dokumentus ar kuriem valsts garantēja paaugstinātu iepirkuma cenu, iespēju iegādāties licences un tirgoties ar tām….tie, kas seko līdzi notikumiem, atcerēsies skandālu, kad atklājās fakti par bāleliņu iegūto n-to licenču izpārdošanu ārzemniekiem….tikai pēc tam attapās uzlikt termiņu, cik ilgā laikā jaudas jāsāk ražot….
    …tāpēc šodien bāleliņi vadā konteineru no vienas vietas uz otru, lai “sakārtotu papīrus” valsts garantētam un drošam biznesam, līdz atradīsies ieinteresēti pircēji no “ofšoriem”….
    …jā, žurnālisti atklāja un…ministrs atbilstīgi reaģēja….ne kā gadījumā ar ievestajiem atkritumiem un riepām…tur gan visi maksājam un atbildību uzņemties neviens negrasās = ne VARAM ministrs Gerhards, ne Koļegova, ne vides dienests…atkritumu bizness no tās pašas kulītes, no kuras var veiksmīgi slaukt valsti, tikai VARAM iejūtīgi palīdz “biznesmeņiem” to realizēt un nezaudēt naudas plūsmas āderi…
    …abi gadījumi ir līdzīgi, tikai sabiedrības attieksme atšķirīga….nerodas jautājums = kāpēc?….

    0
    0
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > zanE 02.11.2017. 10.36

    Tu gribi teikt,ka neviens nav saņēmis naudu par nesaražotu elektrību?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    zanE. > Bārdainais Signe 02.11.2017. 17.56

    …subsīdijas saņem tikai par saražoto…

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Neticis > zanE 03.11.2017. 01.01

    Tikai nav nekādu problēmu patērēt pa lēto, un tikpat daudz saražot pa dārgo…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu