Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. INGUNA ULA CEPĪTE. ULSIKS. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA. Autores bērnības atmiņas, kas pagājušas 20. gadsimta 60. un 70. gados. «Mūzikas klātbūtne un stāsti par vecāku koncertbraucieniem ir liecība par grāmatas autobiogrāfiskumu, kas šķietami bērniem rakstīto pārvērš par laikmeta dokumentu,» raksta literatūrzinātniece Anita Rožkalne. Apgāda cena 8,61 €.

ATMIŅAS. SANDRA KALNIETE. CINĪTIS. IZDEVNIECĪBA JĀŅA ROZES APGĀDS. Pazīstāmā diplomāte un politiķe apraksta 90. gadus, kad kā fēnikss no pelniem atdzima Latvijas ārlietu dienests. Atmiņās netrūkst humora, veselīgas paškritikas un pašironijas, atminoties laikus, kad neatkarību atguvušajā Latvijā diplomātijas dienests radās faktiski tukšā vietā. Apgāda cena 19,85 €.

ROMĀNS. JOHANNA SINISALO. SAULES KODOLS. IZDEVNIECĪBA PĒTERGAILIS. Darbība norisinās Somijā, kuras pilsoņi tiek selekcionēti un stingri kontrolēti. Aizliegtas ir baudvielas, pat čili, kam piemīt ne tikai narkotiskas, bet arī bīstamākas īpašības. Romāns ir jauna literatūras žanra aizsācējs, kuru dēvē par «somu savādības» žanru jeb hibrīdžanru. Apgāda cena 9,90 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu