Vislabākie • IR.lv

Vislabākie

Maija Sināte: «Braucu un pamanīju, ka krūmos ceļmalā kaut kas sakustas. Teicu mammai, ka tur laikam ir zvērs. Jāpiebremzē. Atkal sakustējās. Tas taču cilvēks! Galva!». Foto — Alise Šulca, Picture Agency un Dainis Kārkluvalks, Talsu Vēstis
Ieva Alberte

Jūlijā piecus gadus vecais Ivans Berladins nepieskatīts izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā. Pēc nedēļu ilgas meklēšanas viņu atrada Grobiņas novada Dubeņu mežā bez dzīvības. Ja vien kāds būtu pamanījis, ka puika viens izkāpj nomaļā vietā, Ivans būtu dzīvs. Šī nelaime lika sarosīties sabiedrībai — augustā policija saņēma daudz ziņojumu par nepieskatītiem bērniem.

Man izdevās atrast divus cilvēkus, kuri šādā situācija nepalika vienaldzīgi: Nauris no Talsiem un Maija no Cēsīm. Ja viņi būtu braukuši autobusā uz Dubeņiem, Ivans noteikti būtu dzīvs.

Atrod ceļmalā

Maija Sināte (49) ir maigu balsi un mierīga. Pēc profesijas mediķe, pirms 25 gadiem atvēra Cēsīs savu kosmētikas salonu Sanda. Kopā ar vīru audzē krūmmellenes un 20. augusta rītā, svētdienā, devās uz Straupes zaļo tirdziņu pārdot ogas. Ap trijiem pēcpusdienā kopā ar mammu sakrāmēja kastes automašīnā un brauca atpakaļ uz Cēsīm. Pa asfaltētu ceļu, kas ved caur Raiskumu.

«Es neteiktu, ka tas ir nomaļš ceļš. Tolaik uz lielās šosejas bija remonts, tāpēc satiksme bija intensīva, īpaši brīvdienās,» atceras Maija. Ir pagājuši trīs mēneši, taču runāt par notikušo viņai joprojām nav vienkārši. Maija izpūš gaisu, noliek plaukstas blakus viena otrai un sāk visu no sākuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu