Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Toms no Somijas
Kristīne Simsone



oooo
 Toms no Somijas / Tom of Finland. Festivālu vidē visveiksmīgākā un šogad pamanāmākā somu filma tikko kā pirmizrādīta arī Riga IFF. Stāsts par mākslinieku Tuoko Laksonenu, kura provokatīvās, homoerotiskās ilustrācijas 20. gadsimta otrajā pusē kļuva par būtisku geju kulūras stūrakmeni. Filma iedziļinās gan Lāksonena dzīvesstāstā, gan neiecietības pilnajā laikmetā.  Kino no 22. septembra.

oooo Ceļojums uz Spāniju / The Trip to Spain. Angļu režisora Maikla Vinterbotoma veidotās Ceļojumu filmu sērijas trešais kinodarbs ir  laba kultūrizklaide. Aktieru Stīva Kūgana un Roba Braidona kulinārais ceļojums un sarunas par dažādām tēmām, to skaitā tēvišķumu un slavas cenu, spēj gan smīdināt, gan pievērst domas nopietnākām tēmām. Kino no 22. septembra.

ooo Lego Ninjago filma / The LEGO NINJAGO Movie. Trīs gadus pēc LEGO filmas rotaļlietu franšīzē ir tapis jauns darbs. 3D animācijas tehnikā veidotā filma ir spriegs, bērniem, iespējams, dažbrīd neuztverama humora caurausts, taču aizrautīga rotaļīguma pilns darbs. Lai arī centrālā sižeta līnija ir vienkāršs «labie pret sliktajiem» konflikts, filmas sasaiste ar reālām rotaļlietām var būt labs radošuma uzkurinātājs. Uz ekrāna redzamais izskatās pēc spēles – kālab lai mazie to neturpinātu mājās?  No 22. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu