Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Vēsturē stiprākā piektās kategorijas viesuļvētra Irma pagājušajā nedēļā uzbruka Karību baseina salām, aiz sevis atstājot pilnīgu sagrāvi un 37 bojāgājušos. Šī supervētra devās pāri Kubai, Haiti un Bahamu salām līdz Floridai, kur piespieda evakuēties miljoniem cilvēku, 10 cilvēki gāja bojā. Tur pirmdien vētra zaudēja savu spēku, taču tas neapturēja plūdus. Vētra nodarījusi miljardiem lielus zaudējumus Floridai. Attēlā: plūdi Havanas centrā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Viesuļvētras

 


ANO Drošības padome vienbalsīgi pieņēma ASV izstrādāto
rezolūciju par jaunām sankcijām pret Ziemeļkoreju, kas veica ūdeņraža bumbas izmēģinājumu. Par jaunajām sankcijām balsoja visas 15 Drošības padomes dalībvalstis, arī Krievija un Ķīna. Tomēr padomei pēc Krievijas un Ķīnas spiediena nācās atteikties no prasības noteikt pilnīgu naftas embargo un iesaldēt Kima Čenuna aktīvus. Sankcijas aizliedz importēt Ziemeļkorejas tekstilizstrādājumus, piegādāt tai dabasgāzi, nosaka griestus pārstrādāto naftas produktu piegādēm un ierobežo naftas piegādi pašreizējā apjomā.

Eiropas Savienības Tiesa noraidīja Slovākijas un Ungārijas prasības atcelt obligātās patvēruma meklētāju pārdales kvotas. Ungārijai bija jāuzņem 1294, Slovākijai – 802 patvēruma meklētāji.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu