Maskavas tiesa patur Serebreņņikovu mājas arestā • IR.lv

Maskavas tiesa patur Serebreņņikovu mājas arestā

32
Kirils Serebreņņikovs iznāk no Maskavas tiesas. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tiesa atļāva Serebreņņikovam katru dienu doties divu stundu garā pastaigā ārpus mājas

Maskavas tiesa pirmdien nolēma paturēt mājas arestā teātra “Gogoļa centrs” galveno režisoru Kirilu Serebreņņikovu. Viņš apsūdzēts par krāpšanu īpaši lielā apjomā, ziņo LETA/AP.

Serebreņņikovs tika aizturēts pirms divām nedēļām un viņam piemērots mājas arests. Lai gan Maskavas tiesa pirmdien noraidīja viņa lūgumu atcelt mājas arestu, tā atļāva Serebreņņikovam katru dienu doties divu stundu garā pastaigā ārpus mājas.

Uzstājoties tiesas zālē, Serebreņņikova advokāts Dmitrijs Haritonovs paziņoja, ka par “Gogoļa centra” māksliniecisko vadītāj gatavi galvot desmitiem Krievijas kultūras darbinieku. To skaitā ir režisori Marks Zaharovs un Valērijs Todorovskis, aktrises Inna Čurikova un Tatjana Drubiča, trenere Tatjana Tarasova, TV šova vadītājs Mihails Širvinds, dramaturgs un rakstnieks Jurijs Arabovs, ziņo Dw.de.

Kopumā galvotāju sarakstā, kuru tiesai nolasīja Serebreņņikova advokāts, ir 39 kultūras darbinieku vārdi. “Nav nekādas nepieciešamības turēt Kirilu Serebreņņikovu mājas arestā, lūdzu mainīt šo stingro drošības līdzekli pret citu, kas nav saistīts ar brīvības ierobežošanu,” advokāta teikto citē aģentūra “Interfaks”.

Kā zināms, Serebreņņikovam mājas arests noteikts līdz šā gada 19.novembrim.

Pēc izmeklētāju versijas, Serebreņņikovs organizējis vismaz 68 miljonus rubļu piesavināšanos, kas 2011.-2014.gadā tika piešķirti projekta “Platforma” realizēšanai. Serebreņņikovs apsūdzības noraida, nodēvējot tās par “absurdām un neiespējamām”.

Režisors paskaidrojis, ka nodarbojies tikai ar projekta “Platforma” radošo pusi, un atzinis, ka nezina, kāpēc kāds viņu cenšas nostādīt nelabvēlīgā gaismā. Par saviem bijušajiem kolēģiem viņš izteicies tikai un vienīgi atzinīgi.

 

Komentāri (32)

dzeris49 05.09.2017. 11.05

Un kā savādāk, Serebr. ir bīstams noziedznieks, daudz bīstamāks par Umaru Džabrailovu, vienu no Čečenijas elites, kurš nesen kā šaudījās kādā viesnīcā no savas zelta( pilna vārda nozīmē) pistoles, pārkaifojies kokaīnu, un kuru neilgi pēc tam, kad pie policijas nodaļas sapulcējās čečeņu diaspora, palaida vaļā “pod potpisku”.

Ar to neko sliktu negribu teikt par čečeniem, par Krieviju gan -“varoņi pret aitām”, un tikai pret aitām.

0
0
Atbildēt

1

    Anonīms > dzeris49 05.09.2017. 12.01

    es tavā vietā tā neironizētu

    es uzskatu, ka mūsu inteliģences nelietības ir mions reižu bīstamākas un ļaunākas kā prastu bandītu noziegumi

    Par lembergu visi šausminās – ai – kā var būt krimin ālnoziegumos apsūdzēts un vadīt pašvaldību

    bet – kā ar LLC pazudušajiem 100 000 eur? Vari man pasaidrot kas par liellopiem ir literāti, ka šie drikst zagt un lemebers nē? vai par VKKF ? Kā var būt tā, ka tēvs dēlam pasūta pētījumus , mēs par to bargi maksājam un to attaisno, ka Latvija ir maza un nebija jau citi p etnieki

    zini – mūsu NT , kas vada ? kur ir skaidr iba par viņa statusu digitāllietā ? info , ka aps ūdzība ir – nav atcelta – tā kā zini

    nevajag man sitos viltus lieku lus un mocek lus – es labāk aliņu edzertu kopā ar īstu bandītu nekā šitiem glumekļiem liekuļiem

    0
    0
    Atbildēt

    0

basta 05.09.2017. 12.02

Pie pakaļas, ko tie krievi pie sevis dara, manuprāt, pateicoties tieši Putinam ātrāk tiks izbeigts absolūtais ļaunums, ar visiem tā smirdīgiem simboliem un atribūtiem. Mani uztrauc, tas, ka viņi aiz pautiem tur mūsu politiķus, kuri nobalsojuši par Vējoni, Rinkēviču, Kazlovski un Matīsu, kuri sargā čekas maisus un dala UA krievu bandītiem un čekistiem un izputina valsts īpašumus miljardu apmēros. Mani uztrauc SAB un DP, kas pieļāva, ka Serebreņņikovs, kurš atbalstīja “krimnaš”, ir saņēmis UA Latvijā.

0
-2
Atbildēt

1

    andrejs > basta 05.09.2017. 12.24

    labāk nepateikt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs 05.09.2017. 11.13

neko sliktu negribu teikt par čečeniem

Čečenija nav muļķuzeme? Cik tu politkorekts…

0
-2
Atbildēt

2

    andrejs > andrejs 05.09.2017. 11.38

    viņiem netiek dota iespēja pašiem noteikt savu likteni,

    ————

    Dieva sods?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > andrejs 05.09.2017. 11.26

    Muļķuzeme ir valsts, kurā vairākums pilsoņu brīvās vēlēšanās balso par partijām, kuras, principā, ir mafiozi grupējumi, un kuru vienīgā motivācija tiekot pie varas ir valsts nozagšana.

    Čečenijā nav brīvas vēlēšanas, viņiem netiek dota iespēja pašiem noteikt savu likteni, atšķirībā no Latvijas iedzīvotājiem, tāpēc to par muļķuzemi, atšķirībā no Latvijas, nosaukt nevar.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu