Elksniņš zaudē Daugavpils mēra amatu • IR.lv

Elksniņš zaudē Daugavpils mēra amatu

30
Andrejs Elksniņš. Foto: Ieva Makare, LETA

Domnieki par pilsētas mēru ievēl Eigimu

Sestdien Daugavpils pilsētas domes deputāti nolēma no amata atbrīvot domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu (S), ziņo LETA.

Elksniņa un partijas “Saskaņa” cerētie pārsteigumi nenotika un par Elksniņa gāšanu no amata nobalsoja visi seši Latgales partijas deputāti, ka arī trīs deputāti no “Mūsu partijas” saraksta. Savukārt pret Elksniņa gāšanu bija visi pieci “Saskaņas” deputāti, un šo lēmumu neatbalstīja arī Līvija Jankovska (Mūsu partija).

Dažas stundas pēc Daugavpils domes lēmuma atcelt no priekšsēdētāja amata Elksniņu domnieki ārkārtas sēdē atbalstīja jaunu pilsētas mēru – Latvijas Zaļās partijas biedru Rihardu Eigimu, kurš domē ievēlēts no politiskā spēka “Mūsu partija”.

Sēde bija atklāta un tajā bija sapulcēti vairāki simti abu pušu atbalstītāju. Aktīvāka bija izrādījusies “Elksniņa nometne”, kas savu līderi sagaidīja ar vētrainiem aplausiem. Elksniņš aicināja klātesošos uzvesties pieklājīgi un “neblamēt” pilsētu, tomēr brīžiem viedokļu apmaiņa izvērsās “augstos toņos”.

Pirms balsojuma izteikties vēlējās tikai Elksniņa atbalstītāji, savukārt viņa gāzēji no runām atturējās. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs (S) paziņoja, ka pilsēta tikusi apspļaudīta jau 2009.gadā, kad noticis apvērsums un Jānis Lāčplēsis no mēra krēsla gāzis Rihardu Eigimu, un tagad pilsēta atkal tiekot apspļaudīta. Savukārt deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva (S) sūrojās, ka pilsēta esot nogurusi no intrigām, turklāt Elksniņa vadībā “daudz kas šajos divos mēnešos ir izdarīts”.

Savukārt deputāte Jankovska teica, ka grib dzirdēt pamatojumu, kādēļ Elksniņam tiek izteikta neuzticība. Viņas vērtējumā, Elksniņš ir jauns politiķis, kuram ir daudz labu ideju pilsētas attīstībai. Jankovska savā runā lūdza piedošanu pilsētas iedzīvotājiem par to, ka izveidojusies šāda situācija.

Bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) aģentūrai LETA paziņoja, ka gan pirms, gan pēc vēlēšanām uzskatījis, ka Elksniņš nevar būt pilsētas mērs. “Viņš ir apliecinājis, ka netiek galā ar savu pienākumu izpildi. Tas, ka viņš tik āri zaudēja citu pašvaldības deputātu atbalstu, man ir pārsteigums. Meli un propaganda ir īstais Elksniņa darba stils, kas ne pie kā laba nenoved,” izteicās politiķis.

Lāčplēsis domā, ka nākamā domes ārkārtas sēde, kurā tiktu ievēlēts jaunais domes priekšsēdētājs, būtu jāsasauc ļoti ātri, “jo pilsētā ir jārisina sarežģīti un atbildīgi jautājumi”. “Ir daudz ielaistu lietu, ir jāpiedalās nākamā gada budžeta veidošanā, jāstrādā pie struktūrfondu līdzekļu piesaistes, pretējā gadījumā pilsēta riskē neatgriezeniski zaudēt līdzekļus, kas ir piešķirti iepriekšējā plānošanas periodā,” piebilda Lāčplēsis.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Jankovska pēc balsojuma par Elksniņa gāšanu, kurā viņa atturējās, aģentūrai LETA izteicās, – ja būtu paredzējusi, ka izveidosies šāda situācija, partijas valde varētu būtu pieņēmusi citu risinājumu. “Mēs nopietnāk attiektos pret to, ar ko ejam uz vēlēšanām un kādi cilvēki ir mūsu sarakstā,” sacīja Jankovska, acīmredzot kritizējot Eigimu un vēl divus domniekus, kuri tika ievēlēti no “Mūsu partijas” saraksta, taču nav tās biedri, un tagad nolēma gāzt Elksniņu.

Par to, vai strādāt koalīcijā vai opozīcijā, Jankovska lemšot pēc tam, kad būs oficiāli zināms nākamais mēra amata kandidāts, kas pašlaik nav publiski nosaukts. “Jebkurā gadījumā esmu par godīgu politiku un uzskatu, ka šodien visiem 15 deputātiem bija jāizsaka savs viedoklis, kāpēc domē ir jānotiek šīm pārmaiņām,” piebilda politiķe.

Pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi pašvaldībā iesniedza deviņi jaunizveidotās koalīcijas pārstāvji.

Trīs no “Mūsu partijas” saraksta Daugavpils domē ievēlētie deputāti jau ir parakstījuši jaunu koalīcijas līgumu ar līdz šim pašvaldības opozīcijā strādājušo Latgales partiju, kuru domē pārstāv seši deputāti.

24.augustā Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima (“Mūsu partija”) atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai “Saskaņai”, bet četras – “Mūsu partijai”.

 

Komentāri (30)

Aldis Eglājs 02.09.2017. 16.27

Vai tā nav pazīme, ka arī Ušakova-Amerika varas gadi tuvojas nobeigumam?

+6
0
Atbildēt

4

    basta > Aldis Eglājs 02.09.2017. 20.14

    to aldis

    “Vai tā nav pazīme….”

    Ne mazākā, tikai sagadīšanās, jo bidļjaķinu ar vēlēšanu tiesībām, kuri pateicoties LC pieņemtam Pilsonības likuma “0” variantam, skaits tikai pieaug un Krievijas bandītu un čekistu un to ģimenes locekļu, kam Vienotība ir izdalījusi UA, kas jau drīz varēs vēlēt, arī.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    andrejs > Aldis Eglājs 02.09.2017. 23.49

    Vai tā nav pazīme, ka arī Ušakova-Amerika varas gadi tuvojas nobeigumam

    ————————-

    Elksniņš divu mēnešu laikā Daugavpilī ir paveicis tik daudz, cik visi iepriekšējie mēri 25 gados*

    ——-

    * – skatīt LTV Panorāmas 02/09/2017 sižetu par “doto” tēmu

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > Aldis Eglājs 02.09.2017. 19.00

    NA par Broku smagi samaksās, tāpat kā Vienotība par Jaunupa un Āboltiņas pārliecību. Centrum pasaule labākā gadījumā 2dimensiju:):):)

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Centrum > Aldis Eglājs 02.09.2017. 18.45

    Ušakovam un Saskaņai sākusies histērija.Vieglās dienas,kad opozīcijā gulēja Nacionālā apvienība ar draugaļu Broku priekšgalā,ir beigušās.Vienotībai našisti nebija palīgi,tiem interesēja amatiņi pie Ušakova galda un netraucēti lāpu gājieni.Tagad opozīcija Rīgā ir spēcīga,kas liek Saskaņai nervozēt.Elksniņa izgāšanās saskaņiešiem ir smags trieciens.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 03.09.2017. 09.36

Šī ziņa priecē, protams, bet tikai uz mirkli. Vai atjaunotajai LR zaļais Eigims ir labāks par sarkano Elksniņu? :) Pietiktu ar dažiem klasiskiem kontroljautājumiem Eigima kungam, lai prieks izgaistu kā rīta migla :)

+4
-2
Atbildēt

7

    basta > rinķī apkārt 03.09.2017. 11.44

    to rinķī apkārt

    Vienotības sugas un saprāta brāļi, SC, tāpat, kā cara, žīdu – boļševiku, Staļina, poļitbiroja un Putina Krievija ir absolūtais ļaunums.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 03.09.2017. 10.35

    Austras koks Elksniņš ir laikam latvietis, bet Vilems Tolpežņikovs krievs :). Tāpēc ieminējos par kontroljautājumiem. Piemēram, kas notika ar LR 1940. gadā, vai kas šobrīd notiek Ukrainā? Vai arī jautājums par valsts valodu utt…

    Ja Elksniņa un Egima nostāja šajos būtiskos jautājumos ir līdzīga, tad kāda tur starpība – krievs, vai latvietis? :)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 03.09.2017. 12.39

    Viķa Alksņis un Aļfred Rubik arī “latvieši”.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 03.09.2017. 12.16

    RA: Austras koks Elksniņš ir laikam latvietis, bet Vilems Tolpežņikovs krievs :).
    —-
    Tu tiešām esi naivs.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 03.09.2017. 10.16

    Eigims nekāds jau labais nav, protams, bet elektorāts, īpaši Daugavpilī pēc nacionālā sastāva, kāds ir tāds ir. Daugavpilī ir 3 partijas. S ir viskrieviskāka, Egima pasākums ir mazāk krievisks, un Lāčplēša partija vismazāk krieviskā. Domāju, ka tur nav jautājumu, kurš pāris ir labāks – S + Eigima partija, vai Lāčplēša partija + Eigima partija. Matemātika, manuprāt, tīri vienkārša.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Baiba > rinķī apkārt 03.09.2017. 19.49

    To Basta
    RA ir ļoti būtiski noskaidrot, vai “latvietis” Elksniņš ir staļinists, kremlins, vai putinists.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Austras koks > rinķī apkārt 03.09.2017. 12.28

    RA, labi, precizēšu. Nebiju domājis, kurš konkrēti pēc izcelsmes ir krievs vai latviets, kuram kāda valoda dzimtā, un runāju nevis par fiziskām personām, bet par partijām – kura partija ir vairāk proRU, un kura proLV. Un Latgales partija (Lāčplēsis kur vadītājs) ir viennozīmīgi pro LV. Tad nu pat ja Eigima partija ir tik pat proRU kā S, tad kāda koalīcija sanāk labāk Daugavpils vadīšanai – kur abas prtijas ir pro RU, vai kur puse koalīcikas ir proLV un ir iekšā lietās un zina kas notiek? Man liekas, tur nav vietas vairs lielai filozofēšanai. Turklat, Eigima partija nav tik ļoti proRU, kā S. Tā kā tur es pašlaik vispār neredzu vietu diskusijai – Eigima partija + Lāčplēša partija ir viennozīmīgi pašreiz labākais iespējamais koalīcijas variants Daugavpilī.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

basta 02.09.2017. 20.08

to Centrum & lno

Koprofāgiem un čekas ziņotājiem ir visas iespējas nākamās Saeimas vēlēšanās no NA vēlēšanu listes izstrīpot Broku un citus nevēlamos kandidātus. Welcome.

+1
-7
Atbildēt

4

    basta > basta 03.09.2017. 15.00

    to lno

    Iesaku sameklēt labu advokātu un vērsties ECT par Sarkanā armijā sadirsto psihisko veselību un uz adekvātu kompensāciju vari cerēt, jo jūsmot par neliešiem, kuri ir gādājuši privilēģijas nelegāliem imigrantiem, WWII noziedzniekiem un to noziegumu mantiniekiem, uz savas tautas rēķina, tur ir jābūt plānprātiņam.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > basta 03.09.2017. 11.39

    to lno

    Pie dirsas Brigmanis, tā ir ZZS iekšējā padarīšana. Man vienalga, kas ir Vienotības, SC, vai JaunāsKP vadībā, es tikai secinu, kurš tur ir lielāks vai mazāks nelietis. Mani uztrauc tas, lai Vienotības un JaunāsKP morāliem kropļiem un pērkamām žurnaļjugām – politmaukām, savu čekas saimnieku uzdevumā neizdotos nomainīt puslīdz sakarīgos Dūklavu un Auguli pret tādiem organismiem, kā Rinkēvičs un Kazlovskis.

    Ja tavas smadzenes nebūtu izjājuši Sarkanās armijas komanģiri, varbūt spētu apjēgt, ka Rīdzenes sarunu fragmentu publicēšanas mērķis nav Lembergs, kuru tas viss tikai uzjautrina un Vienotības un JaunāsKP sugasbrāļi Šļesers un Ļurbanovičs, bet gan ZZS ministri.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > basta 03.09.2017. 13.39

    basta. Šodien jaunumu par daiktu un anālo atveri nebūs?:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > basta 02.09.2017. 23.23

    basta. Par Broku nes atbildību visa NA, tu kā ZZS elektorāts domā par Brigmani:)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu