Medijs: Trampa priekšvēlēšanu štāba bijušais vadītājs ar Krieviju sadarbojies daudz ilgāk • IR.lv

Medijs: Trampa priekšvēlēšanu štāba bijušais vadītājs ar Krieviju sadarbojies daudz ilgāk

29
Pols Manaforts. Foto: Reuters/LETA

ASV laikraksts “The Wall Street Journal” apgalvo, ka Manaforts bijis saistīts ar Krievijas miljonāru Deripasku

Bijušais Donalda Trampa priekšvēlēšanu kampaņas štāba vadītājs Pols Manaforts nebija tikai Krievijas puses politiskais konsultants gandrīz desmit gadus, par ko viņš paziņoja iepriekš. Viņš bijis saistīts arī ar Krievijas uzņēmumu “Bazovij element” īpašnieku un “Rusal” prezidentu Oļegu Deripasku, ceturtdien raksta “The Wall Street Journal”.

Medijs ziņo, ka Trampa palīga sadarbība ar Deripasku bijusi daudz ilgāka nekā ziņots iepriekš – tā notikusi ne tikai Ukrainā, bet arī Gruzijā un Melnkalnē.

Iepriekš ASV Kongress, kas izmeklē Krievijas ietekmi uz ASV prezidenta vēlēšanām, atteicās Deripaskam nodrošināt imunitāti apmaiņā pret viņa liecībām Kongresam. Pats uzņēmējs noliedz finansiālu saikni ar Manafortu un par apmelošanu ir iesūdzējis tiesā ziņu aģentūru “Associated Press”. Iesniegumā tiesai teikts, ka Deripaska pirms daudziem gadiem “pārtraucis attiecības” ar Polu Manafortu.

“The Wall Street Journal” rakstā teikts, ka Manaforts Krievijas labā sācis strādāt jau 2004.gadā. Šī darbošanās ilgusi līdz 2015.gadam, bet nākamajā gadā viņš jau vadīja Trampa priekšvēlēšanu štābu. 2016.gada augustā Manaforts šo posteni atstāja. Viens no iemesliem viņa demisijai tiek minēts, ka Manaforts no 2007. līdz 2012.gadam varēja nelegāli saņemt vairāk nekā 12 miljonus ASV dolāru no bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča un viņa vadītās “Reģionu partijas”.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu