Stratēģiskā Daugavpils • IR.lv

Stratēģiskā Daugavpils

3
Aivars Ozoliņš

Saskaņas mēģinājums paplašināt ietekmi ārpus Rīgas piedzīvo neveiksmi

Daugavpilī briest lokāla politiska zemestrīce, kas var izraisīt pat ģeopolitiskas atskaņas. Saskaņas krusta, pareizāk, divgalvainā kovārņa karagājiens «uz reģioniem» draud piedzīvot smagu neveiksmi, kas var atstāt iespaidu uz apvienības sniegumu jau Saeimas vēlēšanās nākamgad un arī likt apšaubīt visa šā politprojekta ilgtspēju.

Saskaņas uz Daugavpili desantētais Saeimas frakcijas deputāts un galvenais runātājs valsts drošības lietās Andrejs Elksniņš jau faktiski zaudējis domes priekšsēdētāja amatu, kuru jūnija sākumā ieguva pēc pašvaldību vēlēšanām. Pagājušo trešdien viņa partneris Rihards Eigims paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar Saskaņu. Eigima Mūsu partijas trīs no četriem deputātiem parakstīja jaunu koalīcijas līgumu ar bijušā mēra Jāņa Lāčplēša Latgales partiju, kurai sešas vietas pilsētas domē, un jaunā koalīcija pieprasījusi sasaukt domes ārkārtas sēdi par Elksniņa atbrīvošanu no amata. Saskaņas pieci deputāti paliek opozīcijā.

Par situācijas nopietnību vislabāk liecina tas, ka Elksniņš aizgūtnēm stāsta, ka cīnoties pret korupciju. Par to laikam pat Ušakova kaķiem būtu jāsmejas, pat ja Elksniņa paša kaķim smiekli nenāk. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu