Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Skolotāja
Kristīne Simsone


oooo
  Skolotāja / Uchitelka. Totalitārisma šausmene ar melnās komēdijas elementiem. Stāsts par kādu skolu 80. gadu Bratislavā (tolaik vēl Čehoslovākijā), kurā ierodas jauna skolotāja, ātri vien kļūst tumšs un nospriegots. Skolotāja, izmantojot piederību partijai, bezkaislīgi šantažē audzēkņus un viņu ģimenes. Lai arī notikumi pieder pagātnei, filmas vēstījums ir sāpīgi aktuāls: samierināties ar netaisnību vai riskēt un pret to cīnīties. Aizvadītā gada Karlovi Vari kinofestivālā titullomas atveidotāja aktrise Zuzanna Maureri saņēma balvu par labāko sniegumu. Kino Bize no 18. augusta.

oooc Barijs Sīls: Īstens amerikānis / American Made. Veiksmīgi nostrādāts trilleris par 80. gadiem, kas rekonstruē laikmeta sajūtu ne tikai filmas sižetā. Spriedzes pilnais scenārijs atgādina 80. un 90. gadu sākuma action žanra darbus, kas arī šajā filmā spēlējošo Tomu Krūzu iecēla zvaigznes statusā. Aukstā kara un narkotrillera tematiku saaudums rada pārsātinājuma sajūtu, taču tas arī vienīgais šī izklaides gabala «grēks». Kino no 25. augusta.

Dāņu kino vasaras festivāls. Eklektisks skats uz šīs ziemeļvalsts kino. Programmā ietverti arī pazīstamāko režisoru Sūzenas Bīras un Larsa fon Trīra darbi, attiecīgi – ģimenes drāma Labākā pasaulē un četras sērijas no fon Trīra 90. gadu miniseriāla Valstība. Festivāla viešņa būs režisore Anete Olsena, kuras pilnmetrāžas darbi (to skaitā Berlīnes kinofestivālā godalgotā 2002. gada komēdijdrāma Sīkās neveiksmes) ir iekļauti programmā. Splendid Palace no 25. līdz 27. augustam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu