Venecuēlas ģenerālprokurore sāk izmeklēšanu par krāpšanos vēlēšanās • IR.lv

Venecuēlas ģenerālprokurore sāk izmeklēšanu par krāpšanos vēlēšanās

23
Venecuēlas ģenerālprokurore Luisa Ortega. Foto: Reuters/LETA

Maduro jaunās Konstitucionālās sapulces darba sākumu atlicis no ceturtdienas uz piektdienu

Venecuēlas ģenerālprokurore Luisa Ortega trešdien paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu par konstitucionālās sapulces vēlēšanu gaitā notikušo krāpšanos, ziņo LETA/AFP.

“Esmu iecēlusi divus prokurorus, kas izmeklēs četrus Nacionālās Vēlēšanu padomes direktorus par šo stipri skandalozo notikumu,” telekanālam CNN sacīja Ortega, kas ir viena no spēcīgākajām prezidenta Nikolasa Maduro politikas pretiniecēm.

Britu tehnoloģiju uzņēmums, kas bija nolīgts balsošanas organizēšanai, jau iepriekš paziņoja, ka oficiālie vēlētāju aktivitātes dati neatbilst patiesībai.

Prezidents Maduro jaunās Konstitucionālās sapulces darba sākumu atlicis no ceturtdienas uz piektdienu. “Ir ierosināts, ka Nacionālās Satversmes sapulces atklāšana notiek nevis rīt, bet tiek sarīkota mierā un kārtībā, ievērojot nepieciešamo protokolu, piektdien plkst.11,” Maduro sacīja ceremonijā jaunās struktūras locekļiem.

Konstitucionālās sapulces vēlēšanas, ar kuru palīdzību prezidents Maduro iecerējis pārstrādāt valsts Konstitūciju, nosodījusi arī starptautiskā sabiedrība, uzskatot to par soli tuvāk diktatūrai.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu